maandag 1 maart 2010

Het wordt héél licht ijsblauw!!


Het eerste weekend van de schoolvakantie zijn we een weekendje weggeweest met de familie van Rem.  We hadden zaterdag prachtig zonnig weer en de kids hebben zich dan ook enorm vermaakt. Foto's komen nog hoor! Maar die moeten nog even verzameld worden, want die zitten in meerdere fototoestellen......! Hahaha. 

Maandag kwamen we aan het eind van de ochtend thuis en ik ben toen mijn werkplek beneden gaan inrichten. Ik moet wel verder met de collectie, maar dat kan natuurlijk ook beneden, ligt er maar net aan wat je gaat doen, toch?? Nou ik ben gaan smocken! Eerst een proef, poppenjurkje voor Bridget's pop, hahaha. Het eigenlijke borduren begon pas donderdag, want eerst 3 jurken knippen met al die piepkleine ruitjes is een aardig tuurwerkje. Dan het rijgen van al die lappen en ondertussen Ramon achter zijn vodden zitten voor een werkstuk van Informatiekunde, inclusief geregeld een geplof en gemopper achter de computer, want internet werkte niet mee.......???  Oftewel meneer was een beetje eigenwijs, maar aan het eind van de middag werkte hij goed mee, hè, hè. Pfff, Kirsten was ik ook tussendoor aan het helpen, want zij had op vrijdag voor de vakantie een boekverslag opgekregen. En in dat verrekte boek, we hebben het van voor naar achteren uitgepluist, stond niet wanneer het was uitgegeven en hoeveelste druk het was. We hebben wat afgegoogled, en weten nu alles van het boek. Dat het eerst onder een andere serienaam is uitgegeven en dat de man een schuld aan het inlossen is met het schrijven.....!?!? Meer informatie daarvoor moet je bij Kirsten wezen, want het ging  bij mij op dat moment ene oor in andere oor uit...... Tsjonge, zeg!

Toen Ramon aan haar vroeg wanneer haar boekverslag af moest zijn, zei ze doodleuk "Weet ik niet!". Ramon, was even stil.... hoezo weet je niet?! "Nou" zegt Kirsten "Ik heb nog geen inleverdatum gekregen, de meester geeft die na de vakantie op!". Het was even héél stil bij Ramon, zijn mond viel net niet open en hij kukelde ook niet van verbazing van zijn stoel, maar het scheelde niet veel!! Ik zag hem denken, "Vrijwillig al beginnen aan een werkstuk zonder einddatum en dreigement van onvoldoendes!?!? Dat was met het werkstuk van hem wèl het geval!!! Ramon z'n humeur zakte gelijk 4 punten, hahahaha!


Ja, dat was een komisch gezicht, maar die dag was doodvermoeiend. En ik zat beneden, voor mijn gevoel in een sombere kamer, het was buiten ook héél somber, maar daar heb ik boven in mijn werkkamer geen last van en nu merkte ik het zo erg. Niet omdat ik steeds van mijn werk afgehaald werd, maar door mijn woonkamer....... Ja, ik merk dat de laatste tijd héél erg. De muren waren ooit licht, héél licht. Mooi ivoor-wit. Maar nu...... en mijn antiekgebeitste dressoir (hij is niet antiek, hoor, maar zo noemen ze de lak!!) is nu door de zon geel-oranje, jakkes!! En mijn stoelhoezen, waren een halfjaar geleden wit met een zwart dingetje, en nu een soort grijs, maar die kan je er niet makkelijk afhalen om te wassen (niet slim IKEA). Dus ik met dat leuke lichtblauwe ruitje op schoot.... en vrijdag schoot ik lekker op en dacht ik, ik moet gewoon wat aan de muren doen en de kast. Misschien een  met krijtverf behandelde kast en de muren, de kleur die ik boven heb. Heel licht ijsblauw..... en toen ging ik lekker even blogs bekijken voor inspiratie....... en wat zag ik........... een mooie zwarte tafel!!! Te koop staan!!! Bij het blog www.faireunsonge.blogspot.com !


Ik was er wèg van, dat kan je soms hebben, hè. Een soort boink, dit is hem!!! De tafel zoemde de hele dag door mijn hoofd. Maar ja, kan ik hem kwijt. Heeft Rem zin in zo'n tafel??? 's avonds om een uur of twaalf, ik zit weer lekker door haar blog te bladeren en ongemerkt heb ik gezucht, zodat Remco vraagt "Wat is?" Dus ik vertellen dat ik het bij haar zo gezellig en mooie vind ingericht. Alles past zo mooi bij elkaar, en dat ze nu een tafel te koop heeft staan, die ik zo mooi vind...... "Laat is zien" vraag 'ie. Nou hier..... "Dan vraag je toch even hoeveel ze er voor wil hebben?". Eh.... ja tuurlijk, doe ik!

De volgende ochtend direct computer aan, blog aan, en ja hoor een reactie. De prijs vonden Rem en ik prima. Dus even heen en weer gemaild en we gingen hem 's middags halen. Met 2 auto's, wel nog de breedte gemeten, dat zou makkelijk moeten gaan......... Toen we daar aankwamen zagen we de mooie oude paspopen al staan aan de voorkant bij het raam. Net zoals op haar blog. Prachtig! Binnengekomen, ik keek mijn ogen uit, gewèldig. En die tafel, gewèldig. Alles staat zo mooi neergezet, maar niet gekunsteld of symetrisch met een lineaal of zo, nee heel natuurlijke stillevens neergezet alsof het zo per ongeluk daar staat/ligt en het is gewoon prachtig om te zien....! Alleen de tafel paste niet in de auto's............ Ploink!! 

We konden dit weekend niet meer een aanhangwagentje regelen of een grotere auto, dus volgende week komen we terug. Maar ja, bij het terugrijden, hè... mijn hoofd bleef ratelen. Als nou dit, als nou dat..... of te wel bij het thee drinken onderweg gooi ik het op tafel. Als we nou de muren eerst sausen, dan is de basis al gelegd en kan ik de andere meubels aanpakken die geterroriseerd  zijn door de zon of door kinderhandjes!! Het was even stil..... en toen, maar dat is toch hélemaal niet nodig? De muren kunnen nog best..... Ik denk dat meneer niet genoeg thuis is om het te zien, maar ik zie elke vlek, veeg, donkere plekken waar kaarsen staan etc etc etc. En het is gewoon geen ivoor meer, maar grauw, jakkes!!! Het is ook bijna 4 jaar geleden gedaan, dus mag het!!


Mompel, mopper, moppel, oké. Maar jij doet het, hè! Túúrlijk!! Dat doe ik wel. Ha, verder rijdend zat ik op vleugels!!!!! Thuis gekomen, nummer van de verf van boven gezocht. Hup naar Praxis en verf, kwasten rollers. Ook verf voor het dressoir gekocht. Rem leek bij zo'n zwarte tafel een donkere kast mooier dan een witte. Dat leek mij ook, want we hebben al een (ooit) witte kast en anders wordt het een ziekenboeg. Dus hup, we hebben een grijszwart gekocht en een wit/wit voor de salontafel (die is ook geel-oranje geworden door de zon) het bovenblad wordt ook dat grijszwart, want dan zie ik de viltstift strepen, die er heus wel weer op komen, niet zo erg, hahahaha. Het kastje op de overloop is ook zo geverfd. Zwart bovenkant en de rest is wit met zwarte greepjes op de lades en die vind ik super. Dus mijn salontafel wordt vast ook super. 


Zondagochtend, schildersfolie uit de schuur gevist, + rollers en kwasten e.d. Eén folie op de vloer één over de meubels heen. Een plan bedacht van daar naar daar, en de meubels daar, en dan weer van daar naar daar verven. En het schoot lekker op. En Rem vond bij nader inzien, dat de muren er toch wel héél lelijk uitzagen en vooral héél donker waren. Op deze foto's zie je het niet zo heel erg omdat hij geflitst heeft, maar het was gewoon zandkleur met een grauwsluier erover heen. 


Rem, zat in het begin een beetje zatterig, moeiig te zitten. In het begin gaat het niet zo hard met schilderen hè, als je langs de plafondranden moet en zo.


Maar toen ik hier was, een 20 minuten later en 5 meter verder.... Op de foto is de verf nog nat en ècht blauw, maar opgedroogt is het véél lichter witblauwig en een tipje grijzig....., hahaha wat een omschrijving van een kleur, hè! Toen zei Rem, wát een verschil hè! Het knapt op, zeg! Het wordt ook een stuk lichter...... Kijk dát wilde ik nu graag horen!! Ik ben om 11.00 uur begonnen met schilderen en om 19.00 stond alles op z'n nieuwe plek, deed de tv het weer, internet deed het weer, lampen aan.... en zaten de kinders aan een MC-Donalds maaltijd. Ik eindigde namelijk in de keuken, dus er kon niet gekookt worden. 

Hè, hè en nu (maandagochtend) zit ik hier met mijn computer, nog steeds beneden door de vakantie, lekker op mijn bankje, kopje thee erbij, en ik geniet!! En dan zijn alleen nog maar de muren gedaan!! De kleur van het licht is zó anders nu, zálig!!!! En dat allemaal door een zwarte rond tafel die te koop stond!

10 opmerkingen:

 1. Wat fanatiek ben je geweest zeg! Leuk om te lezen. Ik heb ooit zo'n zelfde tafel gekocht op Marktplaats en die was door midden gezaagd. Zo had ik een hele grote sidetable. Ik had hem antiek-wit geschilderd en was erg mooi geworden. Helaas heb ik er weer vrij snel afstand van gedaan, omdat hij als bijzettafel toch wel erg veel plek in beslag nam. Nu zie ik dezelfde hier weer staan en vind hem nog steeds helemaal leuk!
  Veel plezier van je nieuwe tafel (als hij er staat) en wil natuurlijk dan nog wel even een fotootje zien van het complete plaatje.

  x Claudette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. tjonge wat een weekend. Kan me voortstellen dat je er aan toe was. Hier scheen vanmorgen heerlijk de zon maar die bescheen helaas ook alle vuile ramen en stoffige hoekjes. en ja dan gaat het kriebbelen.
  Ben trouwens benieuwd naar je smockwerk. Als je eenmaal door het voorrijgen heen bent gaat het best snel toch?
  groetjes kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He ik ben ook aan het smocken voor Nynke
  Ik had het nog nooit gedaan en ben pas bij het rijgen
  Leuk dat jij er ook mee bezig ben
  Ik ben bezig met een bruin ruitje
  Groetjes ANdrea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je door de aankoop van de tafel ineens zoveel ideeën krijgt.
  Het word vast heel mooi.
  Succes met het klussen

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke metamorfose!!
  En wat een kunst dat smocken, ben benieuwd naar het resultaat!

  Grt. Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wou dat ik jouw energie had, mijn woonkamer is na 7 jaar zooooo aan een opknapbeurt toe, maar alleen de gedachte al, slaat me compleet lam. En ja, ik moet altijd mensen vragen om het voor me te doen en da's dus ook niet zo makkelijk. Ik moet nog maar een tijdje tegen mijn behangetje aangkijken LOL

  Geniet er van!!!

  Groetjes
  Brigitta

  BeantwoordenVerwijderen
 7. tjonge, hoe bepaalde dingen kunnen lopen, zeg.
  Lekker dat je man, toch zo meegaand was. Ze vallen soms wel mee,hahaha 0:)
  Ben benieuwd naar het totaal plaatje.

  groet,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hmm, smockjurkjes! Ik krijg meteen een warm gevoel wanneer ik aan dit soort jurkjes-uit-m'n-kindertijd terugdenk. Met vriendelijke groet, @nne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. whahahhha jij lijkt mij wel,ik ben ook zo`n muts die het ineens op d`r heupen krijgt.Ben wel heel erg benieuwd hoe het resultaat wordt.en die zwarte tafel is wel heel erg gaaf,ik heb alles wit met bruin maar zwart is ook wel ergggggggg gaaf moet ik zeggen,afijn,je snapt het wel als je mijn blog leest.
  en dat jurkje wat gaaf gedaan zeg,is wel een prutswerkje volgens mij,maar wel schattig.ook hiervan ben ik heel benieuwd naar het resultaat.Dus hopla,effe doorwerken zodat de foto`s erop kunnen hihihi.
  groetjes en veel plezier met het schilderen van je meubels.
  Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk om te lezen!!
  Hier ben ik ook altijd de geen die het weer anders wilt, ander kleurtje, meubels anders. En ik ben dan ook degeen die het doet. Behalve de techniek, die haalt manlief er af en sluit die weer :).

  BeantwoordenVerwijderen

Labels

Aanpassingen (2) ABC (2) accessoire (3) afwerken (1) algemeen (2) Allerlieblichst (1) ALV Sancho (2) Amy-Lynn (8) applicatie (3) auto (5) Award (11) baby (2) Babydoll/nachtjama/nachtpon/pyjama (18) bakken (12) Barbel (6) baret (4) Bjorn trui (4) bloemen (3) blouse (18) bodywarmer (2) Boek (2) boeken (13) bolero vestje (2) borduren (7) borduurrandjes (4) breien (21) brocante (10) broek (15) Broek-op-maat (1) Broekpak (1) Burda (89) Burda 2019 (2) Burda juni (2) Burda juni 2019 (2) BurdaStyle (3) cadeau (14) cape (2) capuchon (3) carnaval (13) Chanel (30) Clubdag (6) Coco Chanel (31) Collie-Collie (4) Collie-Collie-shop (1) Collie-Collie.com (169) compagnie M. (1) creatief (64) Daisy (7) DaWanda (7) dieren (8) DIY (3) doop (1) Dusty-top (1) E-book (19) Elke dag een kastje (1) Elodie (16) Enora (3) epilepsie (1) Escher (1) familie (2) Farbenmix (69) Fashion Style (1) Fashion Trends (8) Feestdagen (10) Film (6) filmpje (5) foto-werkbeschrijving (3) foto's (31) fotocamera (3) fotoshoot (4) fournituren (27) Freebook (3) gala (1) galerie (4) Garderobe (1) garderobe - collectie (3) Garderobe capsule (3) gebreide stof (1) Geslaagd (1) gevoerde capuchon (3) gilet (3) give-away (26) Goede doel (2) google (1) gordeltje (2) Gratis patroon (1) Groepsknuffel (2) haken (20) Hamburger Liebe (2) Handwerken (2) Haute Couture (32) Heleentje (8) hemdje (1) herenkleding (1) herfst (3) herfst-/wintermode (1) Hilco (4) Homemade Mini Couture (7) hond (1) Huishouden (1) Huiswerkgroep (5) Huiswerkgroep FB (5) Imani (1) inetrnet (1) Inspiratie (1) interview (3) jarig (6) jas (15) jasje (25) je-weet-wel-tasje (1) jeweetweltasje (26) jongensmiddag (5) jurk (147) jurk Candy Cane (1) Jurk KnipMode 1/2017 model 24 (7) jurk model M18 (1) jurkje (5) jurkje Lena (7) jurkje Whiskers (7) kaduuk (1) kantjes en bandjes (10) kantoor (22) Kapsels (12) Katinka (1) KCW Kids Clothes Week (4) kerst (1) kinderfeestje (9) Kitschy Coo (1) kleding (1) kleuren (2) kleurenkaart (2) kleurkaart (1) Knip (82) KnipMode (9) Knippen (1) Knippie (3) knuffels (3) Kortingscode Collie-Collie.com (1) kraag op staander (1) kunst (1) kussen (4) Kyoko (2) La Maison Victor (15) La Maison Victor jan./feb. 2016 (1) La Maison Victor sept./okt. 2015 (1) La Maison Victor sept./okt. 2018 (1) lampion (2) lapjesdeken (20) laptop (2) LBD (1) legging (11) Linoleumsnede (1) Little Black Dress (1) LMC (1) LMV (15) LMV jan/feb 2016 (1) LMV nov./dec. 2018 (1) LMV sept./okt. 2015 (1) locker (2) London (2) Lora (1) louisa-dress (1) maattabel (2) maillot (1) make-up (15) materialen webwinkel (1) Maxi Dress (1) Me-time (1) meisjesmiddag (52) MeMadeMay (1) MeMadeMay 2019 (1) merklabels (3) Michael Miller (1) Mme Zsazsa Allemaal rokjes (7) mode (8) mode kleuren (1) Mode tijdschriften (1) modekleuren (1) modestylist (1) moederdag (3) Monny Schnitt (1) mouleren (2) mouwloos vest (2) mouwsplit met manchet (1) museum (1) muts (4) My Image (1) Naaidagboekje (1) naaidagje (5) naaidagje Hardinxveld-Giessendam (1) naaien (4) naaien-op-maat (1) naaiklusjes (8) naaimachine (22) Naaimachinehoes (1) naaipatroon (7) naaiprojecten (4) naaitechnieken (6) naaiweekend (5) Nadya (9) NewLook (1) NewLook 6000 (1) nieuw patroon (23) nieuwe start (1) Odilia (4) Off-shoulder blouse (2) Oilily (5) ontbijt (2) ontwerpen (9) oorwarmer (1) Op maat maken (1) op-maat - tip (1) Openbaar Vervoer (1) opruimen (9) Ottobre (12) oude spijkerbroeken (1) overslagvest (1) Pasen (1) Paspel (1) paspop (2) Patronen (1) patroon (14) patroon doormeten (1) patroonboek (1) patroonpapier (2) picknicken (1) planten (4) pleater (2) plooivoetje (2) poncho (3) poppen (1) poppenkleertjes (3) presentatie geven (1) Prijsvraag (2) proefkonijn maken (2) proefnaaien (2) punniken (1) Rachel (1) recykleren (7) retoucheren (1) review (60) review KnipMode (29) rimpel elastiek (1) rimpelen (1) Roberta (3) rok (84) Rokje (2) Rokje Alma Allerlieblichst (1) Rokje Kristy (1) Roma & Toska (1) Roos (3) S.W.A.P. (1) sancho (22) Saskia's keukentafel (3) schilderij (2) Schoenen (6) schoenendoosactie (1) school (18) shirt (30) shoppen (12) shoppen uit eigen kast (1) sieraden (6) Simplicity (3) sint maarten (2) Sinterklaas (6) sjaal (13) slaapkamer (17) slechthorend (2) sleuteltasje (1) smocken (11) Sofia (1) spijkerstof (1) sport (11) Star Pillow (1) stof (5) Stof voor durf-het-zelvers (1) stoffen (5) Stoffenkast (4) stoffenpakket (1) Stoffenspektakel (9) Stoffenspektakel 2018 (1) stofjes (63) strijken (2) Style Special (1) Syndroom van Asperger (5) tafelkleed (3) tanden (3) tas (9) The Skater Dress (1) Tilda (16) tips (10) Titus trui (4) top (3) topje (8) tricot (10) Trouwdag (3) Trui (17) tube-hemdje (1) Tube-topje (1) tuin (9) tuniek (3) Tutorial (11) Uitdaging (2) uitdaging Sancho (38) uitgaan (6) uitraderen (2) Unique (5) UWYH (17) vaderdag (1) vakantie (78) verbouwen (13) Verjaardag (47) verkleden (15) verknasteren (2) verven (9) vest (17) Voering (1) Vogue 8797 (1) voorbereiding naaidagje (2) webwinkel actie (1) webwinkels (10) werkplek (12) wikkelvest (2) Willemientje (8) wind- en waterdichte jas (1) winterjas (1) wol (1) Wonen (27) workshop (6) zelfgemaakt (1) Zelfgemaakte kleertjes Catharine Deweerdt (5) zelfmaakmode (1) ziek (10) zonder patroon (1) zonnetje (3) zwemdiploma (3)