maandag 28 maart 2011

Boekenbeestenmiddag met rabarber...


Het was vandaag weer meisjesmiddag á la Boekenbeesten. Aangezien ik in de lappenmand zit/lig/hang heb ik gekozen voor iets rustigs, waarbij ik niet zoveel hersens c.q. bewegingen hoef te maken. Ik heb momenteel een ontzettende hoofdpijn, een combi van migraine (ben ongesteld grrr), gelukkig bestaat er Maxalt, en een voorhoofdsholte-ontsteking met een gezellige blaf in de vorm van astmatische bronchitis en dat zorgt voor klappen op m'n hoofd bij elke blaf die ik produceer. Mijn spieren in mijn benen vertellen  ook dat ik niet goed op mezelf heb gelet en ik heb het ijskoud, maar heb geen koorts (gelukkig). Ik kreeg ook nog eens op m'n kop (fijn!), omdat ik te veel gedaan heb (dûh, dat wist ik nog niet!!) en Rem heeft daarnet "bevolen" dat ik een kuur Amoxicilline naar binnen moet schuiven de aankomende week en de huisarts was het daarmee eens.... OK baas!! Dus Bridget zorgt zelf voor de actie en ik zit er braaf bij. Ze wil dolgraag met potten en pannen aan de gang en dat kan ze vanmiddag. Hoewel het maar om één pan gaat, maar het is het idee, hè. Bridget pakt een schort van mij en hangt hem om haar nek en hijst het een kilometer omhoog. Ik bedenk ineens dat ik haar oude schortje te klein vond en die weg heb gedaan, want die bedekte niet veel kleding meer. Ik moet dus eens een nieuwe bakken. Daarna pakt ze de spullen die ze nodig heeft en gaat de rabarber snijden met een best wel groot mes. Even later trekt ze er een stoel bij, want ze is net ietsjes te klein om lekker te snijden. Weer even later vindt ze het mes onhandig groot en pakt een aardappelmesje... maar die legt ze even later weer weg, want die is bot (hint, koop een nieuwe mama!!). Ze gaat weer aan de gang met het grote mes en even later heeft ze een bak vol met gesneden stukjes rabarber. 

Ondertussen kwebbelt ze heel wat af over dat ze woensdag naar een dierenwinkel gaan met school, en ze daarom geen gym heeft. Dat ze morgen maar liefst 3 juffen heeft. Ze begint met de juf die ze normaal op donderdag en vrijdag heeft, daarna heeft ze een uurtje haar eigen juf van dinsdag en daarna de juf die remedial teaching geeft. Haar eigen juf (die van dinsdag, ja ja, ik moet het wel goed vertellen, hè) moet naar de babydokter. Voor controle hoor, zegt ze er snel achteraan. Dat is altijd prettig om te weten! Daarna vertelt ze dat ze weer nieuw huiswerk mee heeft gekregen en dat ze mooi schrijft. Nu is dat ook zo, want ik kan haar "pootje" uitstekend lezen. In tegenstelling tot de heren hier in huis. De een maakt overal dezelfde letters van en moet je maar gissen of het de o of u is en of het de r of een n  is enzovoorts. De ander knijpt z'n letters zo fijn, dat het gewoon hanenpoten zijn geworden. 

Ik geef haar een grote pan en die vult ze, al kwebbelend, met water, maar ineens kijkt ze bezorgt..."mama, is het genoeg??? Mag de kraan uit!!!!" Ik roep snel "Ja, hoor!" en de dame gaat op haar tenen staan om de kraan uit te zetten. Dan kieper ik wat water uit de pan en Bridget kiepert de stukjes rabarber in de pan. Ik sjouw de pan naar het fornuis en mag de dame op het knopje drukken voor de vonk zodat het vuur aangaat. Dat vind ze wel héél erg spannend en ze is blij dat het de pit hélemaal links is. Toch schrikt ze als het vuur aangaat. Nu vind ik dat helemaal niet erg, dat betekent dat ze voorzichtig zal zijn bij het fornuis!! Daarna is het wachten totdat het kookt, want dan kan het daarna zacht gezet worden. 
Even later bedenk ik me dat er ook nog suiker in moet, want ander krijg je zure gezichten aan tafel... Bridget pakt ijverig de suikerpot en gaat er schepjes indoen, maar als ik zeg dat ze beter de suiker er in kan kieperen is dat niet tegen dovemansoren gezegd....hahaha. Ze pakt de pot bij de lurven en zwiept met het schepje flinke sloten suiker in de pan.... Haar handje is net groot genoeg om de pot zo beet te houden... als ze hem neer heeft gezet ontsnapt er een zuchtje bij haar... Ik vraag waarom ze nou moet zuchten en ze zegt dat de pot wel zwaar en héél groot was en ze blij is dat hij niet in de pan is geplonsd. Hahaha, dus ik "Ooooo, da's niet erg, dan vissen we hem er gewoon weer uit en zit er genoeg suiker in de rabarber... hahaha". Ze grijnst van oor tot oor en zegt "Wel een fijn idee dat de suikerpot in de pan mag vallen mam....". 

Daarna wordt het wekkertje  gezet en is het afwachten geblazen. De dame gaat in tussentijd de "Pompoen" lezen en ik plof ook gezellig neer. Rem gaat strakjes koken, andijviestampot met spekjes en jus dus ik hoef verder niks meer te doen dan het wekkertje in de smiezen te houden, makkie!! Als het wekkertje is gegaan bekijken we de rabarber, Bridget vindt het maar een zooitje in de pan... ik vind dat we het wekkertje nog een keertje moeten zetten, want niet alle stukjes rabarber zijn "los". Na de tweede bel is het goed en gaat het vuur uit. Bridget mag de rabarber in een schaaltje doen en het proeven... ik ben héél benieuwd. Op zich moet ze van mij wel steeds dingen uitproberen, maar dit is iets wat ik niet geregeld maak, dus ze vergeet steeds wat het ook al weer was... gna gna gna. Bridget doet drie schepjes in het schaaltje en neemt even later een hapje met haar ogen dicht!!!... Vervolgens steekt ze haar tong uit van "Blllllll.... niet lekker!!". Ik krijg het schaaltje toegeschoven zo van "Mag jij verder opeten!". Nu heb ik daar totaal geen bezwaar tegen. Bridget meld als ik het aan het opsnoepen ben nog wel even: ik wil dit best nog wel een keertje maken hoor.... voor jou.... maar ikke hoef niet! En ik lig onder de tafel van het lachen!!

11 opmerkingen:

 1. meid jij ook al ziek??? Ik niet hoor maar lees overal om me heen over zieke kipjes :(...beterschap! Wat zonde van dit weer, knap maar snel weer op!

  Trouwens....is er al rabarber?????

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellige boel zeg! Heerlijk om zo met je dochter aan het werk te zijn.

  Grt. Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een keuken prinses!Mooie foto's weer...ennne beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me een super gezellige middag ook al ben je totaal niet fit te noemen (beterschap gewenst! en ongesteld.... blegh ook een hekel aan)
  en lekker hoor rabarbermoes, dat is enorm lang geleden dat is jeugdsentiment!

  Nogmaals beterschap hopelijk voel je je snel wat beter. Goed te weten dat je gezin goed voor je zorgt.
  Groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig! Dat zure gezicht na het eerste hapje rabarber:-))
  Wel heeeeel lief dat ze het voor jou nog wel een keer wil maken!

  Beterschap en pas goed op jezelf!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. o beterschap, maar zulke lekkere rabbarber doet vast goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat lief!! Maar er word toch nog goed voor je gezorgd. Beterschap en laat je maar lekker verwennen.

  Groetjes Mariëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hihi, dat gezicht na dat kleine hapje.....
  Maarre rabarber jammie, vroeger thuis stond het met regelmaat als toetje op het menu, erbarming noemden wij het als kids, geen idee waarom eigenlijk?

  Beterschap voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ondanks je ziekte heb je er toch maar een hele raportage van weten te maken. Pas wel goed op jezelf hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha leuke reactie van Bridget! Leuk om te zien hoe je altijd in de weer bent met je meiden.. Lekker huiselijk en warm.
  Bij het zien van de rabarber krijg ik ook ernstig veel zin om het te gaan maken.. heerlijk!

  groetjes.. Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha dat zure gezicht, prachtig.
  Leuke foto's ik heb vroeger ook vaak met mijn moeder rabbarber gemaakt erg leuk om te doen.
  Jammer dat je je zo ziek en naar voelt hopelijk slaat de kuur snel aan, beterschap.

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen

Labels

Aanpassingen (2) ABC (2) accessoire (3) afwerken (1) algemeen (2) Allerlieblichst (1) ALV Sancho (2) Amy-Lynn (8) applicatie (3) auto (5) Award (11) baby (2) Babydoll/nachtjama/nachtpon/pyjama (18) bakken (12) Barbel (6) baret (4) Bjorn trui (4) bloemen (3) blouse (18) bodywarmer (2) Boek (2) boeken (13) bolero vestje (2) borduren (7) borduurrandjes (4) breien (21) brocante (10) broek (15) Broek-op-maat (1) Broekpak (1) Burda (89) Burda 2019 (2) Burda juni (2) Burda juni 2019 (2) BurdaStyle (3) cadeau (14) cape (2) capuchon (3) carnaval (13) Chanel (30) Clubdag (6) Coco Chanel (31) Collie-Collie (4) Collie-Collie-shop (1) Collie-Collie.com (169) compagnie M. (1) creatief (64) Daisy (7) DaWanda (7) dieren (8) DIY (3) doop (1) Dusty-top (1) E-book (19) Elke dag een kastje (1) Elodie (16) Enora (3) epilepsie (1) Escher (1) familie (2) Farbenmix (69) Fashion Style (1) Fashion Trends (8) Feestdagen (10) Film (6) filmpje (5) foto-werkbeschrijving (3) foto's (31) fotocamera (3) fotoshoot (4) fournituren (27) Freebook (3) gala (1) galerie (4) Garderobe (1) garderobe - collectie (3) Garderobe capsule (3) gebreide stof (1) Geslaagd (1) gevoerde capuchon (3) gilet (3) give-away (26) Goede doel (2) google (1) gordeltje (2) Gratis patroon (1) Groepsknuffel (2) haken (20) Hamburger Liebe (2) Handwerken (2) Haute Couture (32) Heleentje (8) hemdje (1) herenkleding (1) herfst (3) herfst-/wintermode (1) Hilco (4) Homemade Mini Couture (7) hond (1) Huishouden (1) Huiswerkgroep (5) Huiswerkgroep FB (5) Imani (1) inetrnet (1) Inspiratie (1) interview (3) jarig (6) jas (15) jasje (25) je-weet-wel-tasje (1) jeweetweltasje (26) jongensmiddag (5) jurk (147) jurk Candy Cane (1) Jurk KnipMode 1/2017 model 24 (7) jurk model M18 (1) jurkje (5) jurkje Lena (7) jurkje Whiskers (7) kaduuk (1) kantjes en bandjes (10) kantoor (22) Kapsels (12) Katinka (1) KCW Kids Clothes Week (4) kerst (1) kinderfeestje (9) Kitschy Coo (1) kleding (1) kleuren (2) kleurenkaart (2) kleurkaart (1) Knip (82) KnipMode (9) Knippen (1) Knippie (3) knuffels (3) Kortingscode Collie-Collie.com (1) kraag op staander (1) kunst (1) kussen (4) Kyoko (2) La Maison Victor (15) La Maison Victor jan./feb. 2016 (1) La Maison Victor sept./okt. 2015 (1) La Maison Victor sept./okt. 2018 (1) lampion (2) lapjesdeken (20) laptop (2) LBD (1) legging (11) Linoleumsnede (1) Little Black Dress (1) LMC (1) LMV (15) LMV jan/feb 2016 (1) LMV nov./dec. 2018 (1) LMV sept./okt. 2015 (1) locker (2) London (2) Lora (1) louisa-dress (1) maattabel (2) maillot (1) make-up (15) materialen webwinkel (1) Maxi Dress (1) Me-time (1) meisjesmiddag (52) MeMadeMay (1) MeMadeMay 2019 (1) merklabels (3) Michael Miller (1) Mme Zsazsa Allemaal rokjes (7) mode (8) mode kleuren (1) Mode tijdschriften (1) modekleuren (1) modestylist (1) moederdag (3) Monny Schnitt (1) mouleren (2) mouwloos vest (2) mouwsplit met manchet (1) museum (1) muts (4) My Image (1) Naaidagboekje (1) naaidagje (5) naaidagje Hardinxveld-Giessendam (1) naaien (4) naaien-op-maat (1) naaiklusjes (8) naaimachine (22) Naaimachinehoes (1) naaipatroon (7) naaiprojecten (4) naaitechnieken (6) naaiweekend (5) Nadya (9) NewLook (1) NewLook 6000 (1) nieuw patroon (23) nieuwe start (1) Odilia (4) Off-shoulder blouse (2) Oilily (5) ontbijt (2) ontwerpen (9) oorwarmer (1) Op maat maken (1) op-maat - tip (1) Openbaar Vervoer (1) opruimen (9) Ottobre (12) oude spijkerbroeken (1) overslagvest (1) Pasen (1) Paspel (1) paspop (2) Patronen (1) patroon (14) patroon doormeten (1) patroonboek (1) patroonpapier (2) picknicken (1) planten (4) pleater (2) plooivoetje (2) poncho (3) poppen (1) poppenkleertjes (3) presentatie geven (1) Prijsvraag (2) proefkonijn maken (2) proefnaaien (2) punniken (1) Rachel (1) recykleren (7) retoucheren (1) review (60) review KnipMode (29) rimpel elastiek (1) rimpelen (1) Roberta (3) rok (84) Rokje (2) Rokje Alma Allerlieblichst (1) Rokje Kristy (1) Roma & Toska (1) Roos (3) S.W.A.P. (1) sancho (22) Saskia's keukentafel (3) schilderij (2) Schoenen (6) schoenendoosactie (1) school (18) shirt (30) shoppen (12) shoppen uit eigen kast (1) sieraden (6) Simplicity (3) sint maarten (2) Sinterklaas (6) sjaal (13) slaapkamer (17) slechthorend (2) sleuteltasje (1) smocken (11) Sofia (1) spijkerstof (1) sport (11) Star Pillow (1) stof (5) Stof voor durf-het-zelvers (1) stoffen (5) Stoffenkast (4) stoffenpakket (1) Stoffenspektakel (9) Stoffenspektakel 2018 (1) stofjes (63) strijken (2) Style Special (1) Syndroom van Asperger (5) tafelkleed (3) tanden (3) tas (9) The Skater Dress (1) Tilda (16) tips (10) Titus trui (4) top (3) topje (8) tricot (10) Trouwdag (3) Trui (17) tube-hemdje (1) Tube-topje (1) tuin (9) tuniek (3) Tutorial (11) Uitdaging (2) uitdaging Sancho (38) uitgaan (6) uitraderen (2) Unique (5) UWYH (17) vaderdag (1) vakantie (78) verbouwen (13) Verjaardag (47) verkleden (15) verknasteren (2) verven (9) vest (17) Voering (1) Vogue 8797 (1) voorbereiding naaidagje (2) webwinkel actie (1) webwinkels (10) werkplek (12) wikkelvest (2) Willemientje (8) wind- en waterdichte jas (1) winterjas (1) wol (1) Wonen (27) workshop (6) zelfgemaakt (1) Zelfgemaakte kleertjes Catharine Deweerdt (5) zelfmaakmode (1) ziek (10) zonder patroon (1) zonnetje (3) zwemdiploma (3)