zaterdag 12 maart 2011

Ouderwets Kinderfeestje voor Bridget...

Bridget is vandaag weer het feestvarkentje... Vandaag heeft ze eindelijk haar kinderfeestje. Er zijn rond haar verjaardag zoveel verjaardagen en dus verjaardagsfeestjes, dat wij het altijd een stukje doorschuiven. Wat een mazzel met het weer vandaag. Vanochtend na het optutten en zes rozen in Bridget's haar te hebben geplopt, en twee in de mijne, opdracht van Bridget. Jarige Jetten zijn de baas, hè! Om 10 uur begon de party. Negen kindjes kregen bij binnenkomst gelijk een feestmuts van Bridget op hun hoofd. De kinders lopen nieuwsgierig naar binnen en zien de eettafel helemaal vol staan. Er staat lekkers, maar ook met toiletpapier, een keukendoek, een handdoek, ceintuur, sjaal, touw, spijker, lege fles, teiltje, lepels, bolletje wol, pannen en aardappels e.d. Ze hebben geen idee wat dat nu toch allemaal te betekenen heeft. Nadat iedereen binnen is en een plekje om te zitten heeft gevonden, krijgen ze een pakje met drinken en wat lekkers erbij. Ik zou een chocoladetaart bakken, maar dat leek met al die spelletjes met snoep en patatjes voor later een beetje te veel. De smurfen doen hard hun best om iedereen te laten hippen en heen en weer te laten wiebelen. Het is een cd die Bridget heel veel draait en ze brult alle liedjes aardig mee.
Rem roept ineens "Zó, zullen we in een kring op de grond gaan zitten!". Alle kids ploffen op de grond, rondom Bridget is het krap zitten en aan de overkant is het zeg maar leeg... Er wil nog een kindje tussen en prompt staat Bridget op en gaat aan de overkant zitten en ineens is de kring goed verdeeld. Rem legt een dobbelsteen neer en verteld, dat als je een 6 gooit, je een cadeautje aan  Bridget mag geven... Allemaal gespannen snoetjes of de dobbelsteen wel doet wat ze willen dat het doet... Even later is Bridget ijverig aan het uitpakken, strikken apart leggen en de cadeautjes aan het bewonderen. Wat is ze verschrikkelijk verwend... met allemaal superleuke cadeautjes. Oorbelletjes, haarspeldjes, mooie pen en een cadeaubon met hartjesboekje en zingende bloem. Een vogelhuisje om in elkaar te knutselen en te beschilderen. Tekenboekjes om kleding te ontwerpen, briefpapier, een popje met kleertje en kledingkast en nog een mooi schrijfsetje... 
Rem pakt twee toiletrollen en roept "Twee vrijwilligers graag!". Tien vingers schieten de lucht in en Rem plukt er twee uit en geeft hun een toiletrol en zegt "Jullie gaan mummies maken... Wie wil er een mummie worden". Acht vingers vliegen de lucht in. Twee kinderen springen op en die zijn de "pineut". IJverig worden de mummiemakers aangemoedigd, iedereen zit op de bank te roepen en aanwijzingen te geven... een gejoel van de jawelste... Het is een grappig gezicht, de een is heel secuur de toiletrol af aan het rollen om een kindje heen en de ander, zoeft als een tornado om een kindje heen. Het blijkt verrekte lastig te zijn als je toiletpapier "breekt" weer een nieuw beginnetje te maken, maar uiteindelijk hebben we elke ronde twee mummies staan. Sommige zijn na zo'n "tornado" flink draaierig. Uiteindelijk is er van de vloer niet veel te zien en de berg met toiletpapier krijg ik niet eens op de kiek... dit is dus een gedeelte van de "toiletpapierhoop". Rem roept "Kom pak allemaal een berg toiletpapier voor in de papierbak" en hup in nog geen tien tellen is de berg verdwenen en zijn de laatste twee meisjes de restjes aan het verzamelen en is de vloer weer zichtbaar. Als ze weer binnenkomen met z'n allen kijken ze Rem vragend aan van "Wat gaan we nu doen?".
Rem zegt "We gaan de knuffeldans doen". Ik zie een heleboel vraagtekens verschijnen. Rem vraagt aan Bridget of ze een knuffel wil halen en ze haalt haar beertje waar ze altijd mee slaapt. De smurfen worden even heel hard aangezet... het is dus de bedoeling dat tijdens de muziek de beer van de één na de ander wordt doorgegeven en dat zodra de muziek stopt diegene die het beertje heeft af is en een snoepje mag halen... Nou, dat is toch niet echt een straf toch? De eerste ronde gaat nog heel rustig, maar telkens als er een kindje af is worden ze steeds fanatieker... Rem staat met z'n rug naar de kinders toe, zodat hij "blind" de afstandsbediening bedient. Ik ben "scheidsrechter" en op de tel dat ik niets hoor, dan is diegene met knuf de "pineut". Daarna gaan we aardappellopen. Ze moeten met een dessertlepeltje een aardappel naar de andere kant van de woonkamer  brengen, zonder hun andere hand te gebruiken. Valt de aardappel dan moeten ze opnieuw beginnen... Twee ploegjes van 5 kinders lopen heen en weer en er wordt fanatiek aangemoedigd. Uiteindelijk liggen er bij ieder 5 aardappels in het pannetje.
Daarna wordt er een keukendoek op de grond gelegd met daarop een teiltje met water... ze mogen allemaal een ingepakt snoepje pakken en moeten op hun knietjes voor het teiltje gaan zitten met hun handjes op hun rug. Sommige snoepjes zijn behoorlijk eigenwijs en schuiven steeds naar de rand van de bak en dan is 'ie gewoonweg ongrijpbaar... maar allemaal hebben ze hun snoepje "gevangen". Daarna snoet afvegen met de handdoek en dan is de volgende... ze staan allemaal zo keurig in een rij te wachten... komisch gezicht. Daarna gaan ze "spijkerpoepen". Bij het woord spijkerpoepen schiet de een na de ander in een giebellach, want "Dat kan toch niet!!!". Er wordt een ceintuur omgedaan met een draadje wol met spijker eraan en die moeten ze in de hals van de lege fles wijn mikken... Er wordt heel wat naar achteren gekeken, en sommige kweken een aardige holle rug, totdat Bridget aan de beurt is en naar voren bukt en ploep in 5 seconden die spijker erin plopt... daarna gaat iedereen voor de voorwaartse buiging... het werkt super, de een na de ander zit onder de 10 seconden...
Jip we gaan snoephappen op het droge. Het zou eerst koekhappen worden, maar ik er komen nog patatjes aan... en dat is dan net een beetje te veel... Dus het wordt spekkiehappen. Ik heb de spekkies met een borduurnaald met wol doorboord en ze aan een waslijn vastgeknoopt, op verschillende hoogtes, want er zit behoorlijk wat lengteverschil tussen de kindjes. Er wordt ijverig een sjaal om de hoofden gewikkeld, er wordt nog net geen gluurtest afgenomen, maar dat scheelt niet veel. De blindemannetjes of eigenlijk dametjes en één mannetje worden van links naar rechts gestuurd en er staat zelfs eentje bijna met z'n neus tegen de spiegel, omdat het niet meer te verstaan is. Uiteindelijk heeft iedereen een spekkie te pakken. Nadat het snoephappen is afgelopen, worden de frituurpannen aangezet en wandelen de kinders naar buiten, even in het zonnetje schommelen in de tuin. Het is zulk heerlijk weer dat ze niet eens een jasje aanhoeven... ze hebben het ook zo warm van alle spelletjes en het aanmoedigingen...
De lunch bestaat uit frietjes, bitterballen, kroketten en frikandellen. Ook is er een kloddertje tomatenketchup en frietsaus aanwezig. Op de balonnenbordjes deponeer ik overal het een en ander en ze schuiven allemaal op de bank, grond en stoel voor de televisie, want we gaan kijken naar Foeksia de miniheks. Wat een heerlijke film is dat om te kijken... Over zweetneuzen en loopvoeten... windveertjes en kikkers, hahaha heerlijk. Ik vind dit soort films altijd heerlijk om te kijken, sowieso alles wat niet kan en vol met fantasie is neergezet daar geniet ik ontzettend van. 

En nu... ben ik een beetje... afgeknoedeld en ga ik ikweetnieten... dat is ontzettend lekker, gewoon ikweetnieten. Dan ga ik in een lekkere stoel zitten... wat drinken erbij... televisie of muziekje mag ergens wel aanstaan, maar kijken en/of luisteren doe ik niet. Dan ga ik lekker ikweetnieten... als iemand me vraagt wat ik doe is het 'kweetniet. Mijn gedachten buitelen, maar dat kan ik niet volgen en dat probeer ik ook niet (niet meer, hè, heb het vroeger wel eens geprobeerd, maar dat is gewoonweg hopeloos). En na een uurtje ikweetnieten ga ik waarschijnlijk "kleuteren" met een schetsboek en ideetjes neerkladderen... zálig!!

18 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk om te lezen dat normale "ouderwetse" kinderfeestjes nog bestaan!!! Als ik zo om mij heen hoor, zijn het allemaal over the top feestjes voor ook nog eens belachelijke bedragen. Zelf heb ik daar gelukkig nog geen ervaring mee, onze oudste is afgelopen december pas 4 geworden. Maar dit jaar kom ik er natuurlijk niet meer onderuit. En ik weet ook al zeker dat het normaal gaat zijn en jouw blog geeft mij alleen maar meer inspiratie hiervoor.

  Thanks 4 sharing!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk dan !! ,......die hebben lol gehad...wat een heerlijke foto's ....enne de volgende keer wil ik een uitnodiging.......whahahahh!!...kom ik jouw helpen !! ...liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oja....zo waren die feestjes.
  Ben stiekem wel een beetje blij dat ik niet meer hoef.
  Al hoewel, onze dochetr wordt volgend week 16 jaar dus.............ouders weg, vrienden uitgenodigd, alcohol en om 11:00 uur de kroeg in om het te vieren zoals het tegenwoordig met 16 jarige gaan.
  Dat is ook wel even slikken en misschien verlang ik daarna wel weer naar die partijtjes thuis.
  groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk om een ouderwets feestje thuis te geven ! geweldig ! Een paar jaar geleden hebben wij zo'n feestje eind november gegeven voor de jongste. Koek happen sjoelen en zelfs een stoelendans. En iedereen ging met een brede glimlach en blozende wangen naar huis.

  Slapplekker voor straks of heb je nog genoeg energie over?
  Fijne zondag. Liefs Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ouderwetse kinderfeestjes zijn zo zeldzaam dat ze weer uniek zijn. En aan het verslag te lezen hadden jullie een leuke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk feestje!!Wij hebben van de week net zoiets gedaan,echt genieten!Ze vinden het nog zo leuk die spelletjes,en vooral de aandacht.Wc rollen stond ook bij ons weer op nummer 1!Nu lekker uipuffen voor jullie en morgen met de nieuwe kadootjes spelen.Groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat deze kinderen nog zo genieten van een ouderwets feestje,hier hoor je dan niet zo haha,de ene wil nog duurder als de ander,het ziet er super gezellig uit,had zo mee willen doen,fijne avond,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. TOPFEEST...>TOPDAG.....GENOTEN...én overleefd;)..weer een jaar verder!

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een lekkere ouderwets gezellig kinderfeestje, dit soort spelletjes deden wij vroeger ook, en eerlijk is eerlijk het is veel leuker dan zwemmen of een dag ik een binnen speel paradijs!
  Geloof dat het een geslaagd dagje is geweest, nu lekker uitrusten!

  Groetjes marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk dit ziet er super uit.. en die kids die vinden dit vaak het leukste...
  Geslaagd dagje en nu beentje omhoog op de bank.
  Fijne zondag
  Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als ik dit lees krijg ik echt last van jeugd sentiment ;-) heerlijk die ouderwetse kinder feestjes !!
  Nu wil iedereen elkaar overtroeven met de duurste feestje... ppff.. ik doe daar niet aan mee ;-)
  Als ik het stukje lees is het net alsof ik erbij was, wat kan jij toch beeldend schrijven !!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een gezellig verjaardagsfeestje heeft Bridget gehad, ik vond het leuk om te lezen met al die spelletjes die we vroeger ook altijd deden toen ik klein was, maar ook weer toen mijn kinderen klein waren. Wat heerlijk om dan al die blije koppies te zien en wat ziet je dochertje er weer prachtig uit met de rozen in het haar.
  Fijne zondag en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een heerlijk feest! Ook ik heb tot aan groep 7/8 altijd op deze manier de feestjes gevierd, tegen de stroom in! Ik weet niet hoe het bij jullie op school is, maar met het uitdelen van de kaartjes werd vaak door de kinderen gevraagd...en waar gaan we naar toe? pARDON?? Ik vind het superleuk hoe ook jij moe maar zeker voldaan echt aandacht aan de kids hebt gegeven met de meest simpele dingen, een dikke pluim voor jouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ziet dat er heerlijk gezellig uit! Ze hebben vast erg genoten en de jarige jet ziet er ook erg gelukkig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hay meis,

  Nou zeg deze foto's liegen er niet om...wat gezellig!!
  En Bridget als middelpunt van haar feestje...ach je ziet haar stralen ..zo leuk.
  Wat heerlijk deze foto's..je bent een geweldige moeder, niet meer en niet minder.

  Fijne dag..Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijk verhaal. Wel veel herkenning voor mij! Hier verlopen de kinderfeestjes ook nog zo. Zolang ze spelletjes nog leuk vinden blijf ik ook nog lekker thuis met de kids.
  Alleen Met Peter zoek ik liever de kinderboerderij met speeltuin op, kunnen ze daar lekker ravotten, dat moet ik bij mij binnen (kleine ruimte) niet hebben!
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hey wat leuk om tips op te doen, heb nl. volgende week het kinderfeestje van mijn dochter (in de Pipowagen uiteraard)! We gaan ook spelletjes doen en knutselen. Veel leuker dan al die feestjes buiten te deur vind ik zelf!

  Gaaf dat jij zelf kleding ontwerpt, ben onder de indruk!!

  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen

Labels

Aanpassingen (2) ABC (2) accessoire (3) afwerken (1) algemeen (2) Allerlieblichst (1) ALV Sancho (2) Amy-Lynn (8) applicatie (3) auto (5) Award (11) baby (2) Babydoll/nachtjama/nachtpon/pyjama (18) bakken (12) Barbel (6) baret (4) Bjorn trui (4) bloemen (3) blouse (18) bodywarmer (2) Boek (2) boeken (13) bolero vestje (2) borduren (7) borduurrandjes (4) breien (21) brocante (10) broek (15) Broek-op-maat (1) Broekpak (1) Burda (89) Burda 2019 (2) Burda juni (2) Burda juni 2019 (2) BurdaStyle (3) cadeau (14) cape (2) capuchon (3) carnaval (13) Chanel (30) Clubdag (6) Coco Chanel (31) Collie-Collie (4) Collie-Collie-shop (1) Collie-Collie.com (169) compagnie M. (1) creatief (64) Daisy (7) DaWanda (7) dieren (8) DIY (3) doop (1) Dusty-top (1) E-book (19) Elke dag een kastje (1) Elodie (16) Enora (3) epilepsie (1) Escher (1) familie (2) Farbenmix (69) Fashion Style (1) Fashion Trends (8) Feestdagen (10) Film (6) filmpje (5) foto-werkbeschrijving (3) foto's (31) fotocamera (3) fotoshoot (4) fournituren (27) Freebook (3) gala (1) galerie (4) Garderobe (1) garderobe - collectie (3) Garderobe capsule (3) gebreide stof (1) Geslaagd (1) gevoerde capuchon (3) gilet (3) give-away (26) Goede doel (2) google (1) gordeltje (2) Gratis patroon (1) Groepsknuffel (2) haken (20) Hamburger Liebe (2) Handwerken (2) Haute Couture (32) Heleentje (8) hemdje (1) herenkleding (1) herfst (3) herfst-/wintermode (1) Hilco (4) Homemade Mini Couture (7) hond (1) Huishouden (1) Huiswerkgroep (5) Huiswerkgroep FB (5) Imani (1) inetrnet (1) Inspiratie (1) interview (3) jarig (6) jas (15) jasje (25) je-weet-wel-tasje (1) jeweetweltasje (26) jongensmiddag (5) jurk (147) jurk Candy Cane (1) Jurk KnipMode 1/2017 model 24 (7) jurk model M18 (1) jurkje (5) jurkje Lena (7) jurkje Whiskers (7) kaduuk (1) kantjes en bandjes (10) kantoor (22) Kapsels (12) Katinka (1) KCW Kids Clothes Week (4) kerst (1) kinderfeestje (9) Kitschy Coo (1) kleding (1) kleuren (2) kleurenkaart (2) kleurkaart (1) Knip (82) KnipMode (9) Knippen (1) Knippie (3) knuffels (3) Kortingscode Collie-Collie.com (1) kraag op staander (1) kunst (1) kussen (4) Kyoko (2) La Maison Victor (15) La Maison Victor jan./feb. 2016 (1) La Maison Victor sept./okt. 2015 (1) La Maison Victor sept./okt. 2018 (1) lampion (2) lapjesdeken (20) laptop (2) LBD (1) legging (11) Linoleumsnede (1) Little Black Dress (1) LMC (1) LMV (15) LMV jan/feb 2016 (1) LMV nov./dec. 2018 (1) LMV sept./okt. 2015 (1) locker (2) London (2) Lora (1) louisa-dress (1) maattabel (2) maillot (1) make-up (15) materialen webwinkel (1) Maxi Dress (1) Me-time (1) meisjesmiddag (52) MeMadeMay (1) MeMadeMay 2019 (1) merklabels (3) Michael Miller (1) Mme Zsazsa Allemaal rokjes (7) mode (8) mode kleuren (1) Mode tijdschriften (1) modekleuren (1) modestylist (1) moederdag (3) Monny Schnitt (1) mouleren (2) mouwloos vest (2) mouwsplit met manchet (1) museum (1) muts (4) My Image (1) Naaidagboekje (1) naaidagje (5) naaidagje Hardinxveld-Giessendam (1) naaien (4) naaien-op-maat (1) naaiklusjes (8) naaimachine (22) Naaimachinehoes (1) naaipatroon (7) naaiprojecten (4) naaitechnieken (6) naaiweekend (5) Nadya (9) NewLook (1) NewLook 6000 (1) nieuw patroon (23) nieuwe start (1) Odilia (4) Off-shoulder blouse (2) Oilily (5) ontbijt (2) ontwerpen (9) oorwarmer (1) Op maat maken (1) op-maat - tip (1) Openbaar Vervoer (1) opruimen (9) Ottobre (12) oude spijkerbroeken (1) overslagvest (1) Pasen (1) Paspel (1) paspop (2) Patronen (1) patroon (14) patroon doormeten (1) patroonboek (1) patroonpapier (2) picknicken (1) planten (4) pleater (2) plooivoetje (2) poncho (3) poppen (1) poppenkleertjes (3) presentatie geven (1) Prijsvraag (2) proefkonijn maken (2) proefnaaien (2) punniken (1) Rachel (1) recykleren (7) retoucheren (1) review (60) review KnipMode (29) rimpel elastiek (1) rimpelen (1) Roberta (3) rok (84) Rokje (2) Rokje Alma Allerlieblichst (1) Rokje Kristy (1) Roma & Toska (1) Roos (3) S.W.A.P. (1) sancho (22) Saskia's keukentafel (3) schilderij (2) Schoenen (6) schoenendoosactie (1) school (18) shirt (30) shoppen (12) shoppen uit eigen kast (1) sieraden (6) Simplicity (3) sint maarten (2) Sinterklaas (6) sjaal (13) slaapkamer (17) slechthorend (2) sleuteltasje (1) smocken (11) Sofia (1) spijkerstof (1) sport (11) Star Pillow (1) stof (5) Stof voor durf-het-zelvers (1) stoffen (5) Stoffenkast (4) stoffenpakket (1) Stoffenspektakel (9) Stoffenspektakel 2018 (1) stofjes (63) strijken (2) Style Special (1) Syndroom van Asperger (5) tafelkleed (3) tanden (3) tas (9) The Skater Dress (1) Tilda (16) tips (10) Titus trui (4) top (3) topje (8) tricot (10) Trouwdag (3) Trui (17) tube-hemdje (1) Tube-topje (1) tuin (9) tuniek (3) Tutorial (11) Uitdaging (2) uitdaging Sancho (38) uitgaan (6) uitraderen (2) Unique (5) UWYH (17) vaderdag (1) vakantie (78) verbouwen (13) Verjaardag (47) verkleden (15) verknasteren (2) verven (9) vest (17) Voering (1) Vogue 8797 (1) voorbereiding naaidagje (2) webwinkel actie (1) webwinkels (10) werkplek (12) wikkelvest (2) Willemientje (8) wind- en waterdichte jas (1) winterjas (1) wol (1) Wonen (27) workshop (6) zelfgemaakt (1) Zelfgemaakte kleertjes Catharine Deweerdt (5) zelfmaakmode (1) ziek (10) zonder patroon (1) zonnetje (3) zwemdiploma (3)