vrijdag 26 augustus 2011

Dag 16... snif... laatste dag...


Vandaag ging de wekker om een uur of acht… geloof ik hoor, want ik weet het niet meer zeker. Onze buren gingen vandaag al vertrekken en aangezien de dochters Kim en Britt veel met Kirsten en Bridget hebben gespeeld, wilde we ze natuurlijk wel even uitzwaaien. De dames waren flitsend uit bed, vooral Bridget die had volgens ons niet eens haar jurkje van gisteravond uitgetrokken, want ze kwam zo flitsend haar kamertje uit dat het zo leek... Volgens haar verontwaardigde snoetje dus niet... dus eh... excuses hoor Bridget. Het jurkje is gewoon zo’n smockding wat je eventjes omhoog hijst, dus veel werk was het niet. Om een uur of negen dreutelen we naar beneden, en ook Ramon slaapwandelt mee, hij is nog niet hélemaal wakker. Ze lopen de laatste dingen in de auto te stoppen, er gaat nog eens iemand naar het toilet en voor de rest is het wachten tot de inspectie… die nogal op zich laat wachten, want kwart over negen zouden ze komen en het is nu half tien… Maar daar komen twee dames aangelopen, rap Frans blablabla… Sander loopt met ze mee naar binnen en een paar minuten later komen ze naar buiten. Hij moet nog wel even naar de receptie de airco-key inleveren en dan ontvangt hij het reçu van de borg terug.

Als ze wegrijden lopen wij naar de auto om naar de bakker te gaan, daar kan je lopend namelijk niet komen en wij rijden ze even later voorbij. Bij de bakker gekomen gaat Rem alvast voor morgen wat geld pinnen, is wel handig voor onderweg. Rem staat nog geen twee tellen achter het pinautomaat en daar komen onze buren die we hebben uitgezwaaid ook om te pinnen, hahaha. We lopen naar de bakker en Maria loopt mee naar binnen om brood voor onderweg te halen. Wij halen wat taartjes en brood en lopen even later naar de auto en stappen in. Nog één keer tuteren, zij zijn denk ik bezig even een croissantje te eten en we rijden terug naar ons chalet. Bridget is even stilletjes… ze vraagt of ze om elf uur naar andere Britt mag lopen om te vragen of ze mee komt zwemmen. Andere Britt is deze week gekomen en de laatste dagen was zij en haar zusje ook vaak bij de dames.

Om elf uur is gaat Bridget op stap samen met Rem en Kirsten naar het zwembad/Britt. Ik blijf bij Ramon en ga lekker verder met haken in het zonnetje, lekker lui, ook teken ik wat… we drinken wat… en zoef ineens is het lunchtijd. Britt blijft ook bij ons eten. We hebben kippensoep en brood. Om vier uur als het heetst van de dag (ahum het is dan nog steeds snikheet) voorbij is gaan we weer naar het zwembad. Een half uurtje daarvoor vraag ik aan de kinders of ze al weten wat ze morgen onderweg het liefst aan hebben en of ze dat op hun bed met schoon ondergoed en sokken willen klaarleggen. Dat doen ze, half morrend. Daarna wil ik graag dat ze de hele biebelebonzeberg uit hun kast zeulen en neerploffen op de bank, zodat ik dat in de koffer kan ploffen. Een kwartiertje later is alles verzameld en heb ik ondertussen de koffer al voor de helft gevuld. We gaan even wat lekkers eten, het blijkt dat Kirsten's uitgekozen lekkers een gewoon broodje is... zonder iets erin of wat en ook. Dus hebben Bridget, Ramon en ik allemaal een partje van ons taartje afgesneden en kan ze toch lekker meesnoepen...
 
Daarna is het alweer vier uur en gaan we met z’n allen naar het zwembad. Het is ontzettend druk, of het nu door de hitte komt, of omdat er héél veel mensen naar huis gaan weet ik niet. Maar pfff je kan amper zwemmen. Nu is het zwembad ook niet héél groot, maar een balletje overgooien is niet echt handig, want ik heb er al tig tegen me aan gehad, hahaha. Gelukkig zijn het van die sponsdingen.

Om vijf uur gaat het winkeltje open, zegt de openingstijdenkaart, maar dat wil ook wel eens een half uur drie kwartier later zijn. Dan is het dus ijsjeshaaltijd. Iedereen neemt een ijsje, zelfs ik. Ik krijg een cornetto classico, Ramon een mega Magnum, Bridget een cornettoe choco, Kirsten en Rem nemen choco pop. Iedereen zit heerlijk te snoepen, Bridget is niet zo snel, dus op het laatst smelt het chocola wel heel hard en zit haar snoet onder de choco… daar weet de dame wel raad mee en het restant spoelt ze weg onder de kraan.

We gaan na het ijsje naar boven… alle restantspullen in twee kratjes, hotelkoffertje en twee losse tassen ploppen en dan kunnen we gaan eten. We eten Ravioli, dat is lekker en makkelijk. We hebben nog sprite en cola over om te drinken. Ja het is kliekjesdag wat het drinken betreft, hahaha. De kinders worden door Rem geroepen om hun bord op te komen halen. Eerst is Kirsten aan de beurt, dan Ramon, dan Bridget, dan komt Rem met twee borden aan en als laatste plof ik op m’n stoel. Om acht uur zitten we aan tafel en de zon gaat net langzaam richting de bergtop.

Kirsten en Ramon zien geen steek. Ramon verstopt zich op een gegeven moment maar achter het luik, omdat hij gewoon scheel van de felle zon wordt. Bridget krijgt het bloedheet en de zon brand op haar rug, dus ik geef haar een doek waarvan je een mitella kan bakken om haar schouders. Werkt alleen niet erg, een dikkere handdoek, even uit een koffer gevist,  heeft een beter en vooral een verkoelender effect.

Ja, dit is de laatste keer dat we buiten eten, als we de weerberichten uit Nederland goed hebben gelezen in de krant en gehoord hebben van onze ouders. Volgens hun is het Jantje lacht, Jantje huilt. Het is bewolkt om vervolgens een middagje zon te geven. Dan is het droog, en daarna staat de gieter constant aan in de wolken… Geen pijl op te trekken. 

Bridget besefte vandaag ineens dat ze maandag gelijk al weer naar school moet… daar werd ze toch een beetje triest van. De vakantie was toch wel héél erg snel voorbij gegaan… Ramon en Kirsten hebben nog een weekje vakantie en die roepen dat wel heel vaak, waardoor Bridget nog triester wordt. Ik zeg tegen haar, dat zij véél meer huiswerk hebben en dat zij gewoon nog lekker veel met vriendjes en vriendinnetjes kan spelen!! Dat helpt een klein beetje. Ook dat we weer meisjesmiddagen doen vind ze ook wel heel erg fijn… gelukkig ze klaart weer een beetje op.

Na het eten gaan we direct de auto inpakken, en binnen een 10 minuten zit alles er in, wat we niet meer nodig hebben. Want ja, de koelbox kan pas morgen en de beautycase heb ik ook nog nodig, althans, mijn lenzenzooi kan ik er morgenochtend pas inzetten. Ook slaap ik vannacht nog liever mèt kussens dan zonder… dus eh… ik ga zo lekker knorren… ik bedoel wij gaan allemaal lekker knorren!

6 opmerkingen:

 1. Aan alles komt een eind....maarre.....volgens mij hebben jullie een super fijne vakantie gehad.....dan kan je nog wel een tijdje teren op de herinneringen.
  Nog een fijn weekend.
  Groetjes Bianca

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja meis aan alles komt een eind...wel jammer hoor...heb genoten van je reis verslag !!...liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vakantie gaat altijd veel te snel voorbij helaas.
  Fijn dat jullie het zo lekker hebben gehad.
  Ik heb genoten van je verslagen!
  Goede reis terug.

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ach...naar huis......goede herinneringen en op naar de volgende fijne vakantie!!!

  Leifs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo, en vertel nu eerst maar eens van dat fijne haakwerkje wat ik steeds weer tegenkom in je vakantieverslag. Rokje??? Of iets anders... Het ziet er in ieder geval prima uit... Ga je ook nog het patroontje met ons delen? Ik zag dat je een goede vakantie gehad hebt - het zal niet meevallen weer in het 'normale' ritme te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Altijd jammer zo'n laatste vakantiedag. Wij gaan er woensdag aan geloven maar rekken het nog een beetje (manlief kreeg geen vrij dus ik moet in mijn eentje met 2 jongens rijden en delen de reis in 2 delen met een gezellig hotelletje ertussen). Ik zie nog niet echt uit naar het hopeloze Hollandse weer.

  Groetjes uit France...

  Denise

  BeantwoordenVerwijderen

Labels

Aanpassingen (2) ABC (2) accessoire (3) afwerken (1) algemeen (2) Allerlieblichst (1) ALV Sancho (2) Amy-Lynn (8) applicatie (3) auto (5) Award (11) baby (2) Babydoll/nachtjama/nachtpon/pyjama (18) bakken (12) Barbel (6) baret (4) Bjorn trui (3) bloemen (3) blouse (16) bodywarmer (2) Boek (2) boeken (13) bolero vestje (2) borduren (7) borduurrandjes (4) breien (21) brocante (10) broek (15) Broek-op-maat (1) Broekpak (1) Burda (87) BurdaStyle (1) cadeau (14) cape (2) capuchon (1) carnaval (13) Chanel (26) Clubdag (6) Coco Chanel (1) Collie-Collie (4) Collie-Collie-shop (1) Collie-Collie.com (169) compagnie M. (1) creatief (64) Daisy (7) DaWanda (7) dieren (8) DIY (3) doop (1) Dusty-top (1) E-book (19) Elke dag een kastje (1) Elodie (16) Enora (3) epilepsie (1) Escher (1) familie (2) Farbenmix (69) Fashion Style (1) Fashion Trends (8) Feestdagen (10) Film (6) filmpje (5) foto-werkbeschrijving (3) foto's (31) fotocamera (3) fotoshoot (4) fournituren (27) Freebook (3) gala (1) galerie (4) Garderobe (1) garderobe - collectie (3) Garderobe capsule (3) Geslaagd (1) gevoerde capuchon (1) gilet (3) give-away (26) Goede doel (2) google (1) gordeltje (2) Gratis patroon (1) Groepsknuffel (2) haken (20) Hamburger Liebe (2) Handwerken (2) Haute Couture (28) Heleentje (8) herenkleding (1) herfst (3) herfst-/wintermode (1) Hilco (4) Homemade Mini Couture (7) hond (1) Huishouden (1) Huiswerkgroep (4) Huiswerkgroep FB (4) Imani (1) inetrnet (1) Inspiratie (1) interview (3) jarig (6) jas (15) jasje (25) je-weet-wel-tasje (1) jeweetweltasje (26) jongensmiddag (5) jurk (146) jurk Candy Cane (1) Jurk KnipMode 1/2017 model 24 (7) jurk model M18 (1) jurkje (4) jurkje Lena (7) jurkje Whiskers (7) kaduuk (1) kantjes en bandjes (10) kantoor (22) Kapsels (12) Katinka (1) KCW Kids Clothes Week (4) kerst (1) kinderfeestje (9) Kitschy Coo (1) kleding (1) kleuren (2) kleurenkaart (2) kleurkaart (1) Knip (82) KnipMode (9) Knippen (1) Knippie (3) knuffels (3) Kortingscode Collie-Collie.com (1) kraag op staander (1) kunst (1) kussen (4) Kyoko (2) La Maison Victor (11) lampion (2) lapjesdeken (20) laptop (2) legging (11) Linoleumsnede (1) LMC (1) LMV (11) locker (2) London (2) louisa-dress (1) maattabel (2) maillot (1) make-up (15) materialen webwinkel (1) Maxi Dress (1) Me-time (1) meisjesmiddag (52) MeMadeMay (1) MeMadeMay 2019 (1) merklabels (3) Michael Miller (1) Mme Zsazsa Allemaal rokjes (7) mode (8) mode kleuren (1) Mode tijdschriften (1) modekleuren (1) modestylist (1) moederdag (3) Monny Schnitt (1) mouleren (2) mouwloos vest (2) mouwsplit met manchet (1) museum (1) muts (4) My Image (1) Naaidagboekje (1) naaidagje (5) naaidagje Hardinxveld-Giessendam (1) naaien (4) naaien-op-maat (1) naaiklusjes (8) naaimachine (22) Naaimachinehoes (1) naaipatroon (7) naaiprojecten (4) naaitechnieken (4) naaiweekend (5) Nadya (9) NewLook (1) NewLook 6000 (1) nieuw patroon (23) nieuwe start (1) Odilia (4) Oilily (5) ontbijt (2) ontwerpen (9) oorwarmer (1) Op maat maken (1) op-maat - tip (1) Openbaar Vervoer (1) opruimen (9) Ottobre (12) oude spijkerbroeken (1) overslagvest (1) Pasen (1) Paspel (1) paspop (2) Patronen (1) patroon (14) patroon doormeten (1) patroonboek (1) patroonpapier (2) picknicken (1) planten (4) pleater (2) plooivoetje (2) poncho (3) poppen (1) poppenkleertjes (3) presentatie geven (1) Prijsvraag (2) proefkonijn maken (2) proefnaaien (2) punniken (1) recykleren (7) retoucheren (1) review (60) rimpel elastiek (1) rimpelen (1) Roberta (3) rok (84) Rokje (1) Rokje Alma Allerlieblichst (1) Rokje Kristy (1) Roma & Toska (1) Roos (3) S.W.A.P. (1) sancho (22) Saskia's keukentafel (3) schilderij (2) Schoenen (6) schoenendoosactie (1) school (18) shirt (29) shoppen (12) shoppen uit eigen kast (1) sieraden (6) Simplicity (3) sint maarten (2) Sinterklaas (6) sjaal (12) slaapkamer (17) slechthorend (2) sleuteltasje (1) smocken (11) spijkerstof (1) sport (11) Star Pillow (1) stof (5) Stof voor durf-het-zelvers (1) stoffen (5) Stoffenkast (4) stoffenpakket (1) Stoffenspektakel (9) Stoffenspektakel 2018 (1) stofjes (63) strijken (2) Style Special (1) Syndroom van Asperger (5) tafelkleed (3) tanden (3) tas (9) The Skater Dress (1) Tilda (16) tips (10) Titus trui (4) top (3) topje (8) tricot (10) Trouwdag (3) Trui (16) tuin (9) tuniek (3) turorial (1) Tutorial (9) Uitdaging (2) uitdaging Sancho (38) uitgaan (6) uitraderen (2) Unique (5) UWYH (17) vaderdag (1) vakantie (78) verbouwen (13) Verjaardag (47) verkleden (15) verknasteren (2) verven (9) vest (15) Voering (1) Vogue 8797 (1) voorbereiding naaidagje (2) webwinkel actie (1) webwinkels (10) werkplek (12) wikkelvest (2) Willemientje (8) wind- en waterdichte jas (1) winterjas (1) wol (1) Wonen (27) workshop (6) zelfgemaakt (1) Zelfgemaakte kleertjes Catharine Deweerdt (5) zelfmaakmode (1) ziek (10) zonder patroon (1) zonnetje (3) zwemdiploma (3)