dinsdag 10 januari 2012

De Knip van 01/2012


Ik zat vandaag in mijn boekjes te neuzen en ontdekte de Knip van januari die ik nog niet bekeken had en laat ik nu nog niet veel kunnen doen. Ideaal klusje op de bank! Helaas heeft de cover geen nieuw jaar ingeluid, die is nog net zo druk als vorig jaar... helaas... je kan wel zien, als je goed kijkt langs de foto's dat de technische tekeningen uit gedeeltes bestaan... en daar bestaat deze Knip ook uit... een jasje, rokje, blouse, jurk, broek die uit puzzelstukjes bestaan... er zijn 7 keuzemenu's.Overal in de Knip zie je ontwerptekeningen, ideetjes die snel zijn neergepend en ingekleurd. Dat zorgt bij de eerste tekening voor schrik, want ik zie grote roezels aan de mouwen en op de foto heeft de dame haar armen op haar rug... en ik wil eigenlijk wel zien hoe die roezel aan die mouwen eruit ziet. Even zoeken en op de volgende pagina vind ik de technische tekening, geen roezel dus een mooie mouw! De halslijn vind ik ook heel mooi, sluit mooi aan en de kleur is ook prachtig. Het modelletje is eenvoudig, en heeft niets meer nodig dan een mooi stofje.


Ik vind alleen dat het fotomodel een soephoofd heeft, en dan bedoel ik haar kapsel en dan die rampzalige pet... dat staat toch niet... Waarom geen hoge paardenstaart á la Brigitte Bardot, of haar haar nonchalant/rommelig opgestoken... maar dit....tu-tu-tu... schande. Het model heeft een veel te mooi hoofd voor deze afwerking.Dit is een leuk stoer jasje, van spijkerstof of keperstof ontzettend leuk en bij van alles te combineren. Ik zou wel die muts niet na-apen, want dan loop je voor gek, hahaha, als je toch een muts op wilt doen... doe dan een zwarte, in de kleur van de broek en geen marine met zand hihihi! Dit jasje zie je verderop in het boekje op een knalgroene broek, heel anders en toch heel leuk!


Dit is een mooi jasje. Dit is een jasje dat je werkelijk overal mee kunt combineren. Hier heeft ze een glittertop onder en als ik het goed zie een sluike glanzende broek. Je kunt natuurlijk ook een mooie witte overhemdblouse of wit shirtje onder dragen met een skinny jeans of een mooie broek in dezelfde stof als het jasje. Perfect modelletje dus!
Dit vind ik een plaatje waar ik graag naar kijk. Of je er van houdt of niet, deze foto is af. Goed gestyleerd, prachtig haar, make-up, het jasje vind ik prachtig. Ik heb eind jaren tachtig ook zo'n jasje gehad maar dan zonder plooitje in de mouwkop, komisch hè, ik ben in de volgende generatie aangeland of zo, alles komt weer terug. Dit is een jasje dat ik zo zou willen maken, het is ook een niet zo'n moeilijk modelletje... tenzij je ruzie krijgt met het op ruit leggen, gewoon geen ruitje kiezen, hahaha.
Dit is absoluut niet mijn stijl (vooral de stof, roezel en plofkraag), maar het plaatje is wel af. Ik vind de snelle tekening ernaast meer mijn ding... Ik denk dat je bij dit jasje moet kijken "Wat vind ik mooi...". Ik vind het getailleerde mooi, de ronding van de zoom... mouw graag zonder roezel, ik vind roezels niet mijn ding. De kraag, tjsa... ik hou niet zo van plofkragen, als ik volume wil, dan zou ik voor een kekke nepbont kiezen... maar door zo'n keuzemenu (te vinden achter aan elke serie)... kies je gewoon de kraag die je wel wilt... en het jasje is zoals je het hebben wilt. 
Het fotomodel straalt van de pagina's af, de knalrode stof is prachtig van kleur, maar toch heb ik het idee, dat het wéér zo'n tricot jurkje is. Weer met een hoge tailleband, weer met overslagbanden... tsja... 't is wel leuk... maar niet wauwiewoepie. Ik vind trouwens die tas bij de foto rechts net een ZwartePietenpruik met schouderband... ieks!


Ja... dit zijn vijf rokjes van een aansluitend model met een top erboven met een losse band gedraaid op de schouders vastgezet (ik zie me al aan van alles blijven vasthangen...). Tja... aan het model mankeert dus niks, maar de uitvoering van stofjes en looks... nee... voor mij drie keer niks. Wat ik wel leuk vind is dat meisje met dat streepjesjukje... en dat staat irritant genoeg weer in een Knippie-boekje... dat is wel zó irri!!! Ik heb dat wel eens eerder gehad. Dat was in het begin van dit idiote systeem (sluikreclame noemen we dat!!). 


Ik had een leuke jas gezien voor Bridget, bij zo'n moeders en dochters-gedoe. Ja, die zou binnenkort uitkomen volgens de begeleidende tekst, dus niet hè... Ik ben zelfs nog in de telefoon geklommen om te informeren... (Ik heb een bloedhekel aan bellen, want iedereen ratelt zo aan de telefoon en dan versta ik het weer niet...). Bleek dat het nog 2 maanden duurde.... nah... dan ben je mij kwijt. Uiteindelijk had ik hem per ongeluk toch gekocht en toen ik het jasje zag, dacht... hé ja... die vond ik TOEN en TOEN zo leuk! Dus als je het vergeet... koop je het boekje uiteindelijk niet, want het was ècht per ongeluk dat ik hem had gekocht!
Deze vond ik zó maf (en dan bedoel ik niet de kleding, maar hoe een foto je kan inpakken of niet)... de foto maken de kleding, zal maar zeggen, maar ook wat er op zit. Foto uiterst links (betreft een kèk kort broekje bibber de bibber) en foto rechts een mooie groene broek met ingestikte plooitjes aan de zoom. Beide foto's heb ik amper aangekeken bij het doorbladeren. Totdat ik de middelste foto tegenkwam... 


Oké de dame met de groene broek met nodig naar het toilet zo te zien (haar benen staan een beetje in hellepie-stand), maar ze heeft nu wel een leuke set aan, die je zelf óók aan wil trekken. Het korte spijkerbroekje is mooi gecombineerd met dat mooie zwarte jas van het begin van de Knip en de stoere stappers mogen van mij ook blijven, hahaha. 


Die kledingstukken laten toch een hele andere indruk achter dan de foto's links en rechts. 
De broek links en rechts zijn hetzelfde, alleen spreekt die broek rechts me meer aan... en dat zit hem niet in de andere blouse die er op zit, want die zou ik nooit aantrekken (kleur, ieks lijk ik gelijk ziek en dat ben ik zonder ook al)... Ik denk dat het komt door hoe het model daar rondstekkert, vrolijk... mooie tas, mooie make-up, lekker buiten, mooi haar... Sorry fotomodel links u heeft ook mooi haar, maar het zit mij te tuttig voor de ook al zo klassieke outfit. Maar... het gaat om de broek en die is mooi, ideaal voor stevige bovenbenen.

Dit is het voorbeeld van sportieve broek met gympen en een sportieve broek met hakken. Ik vind het plaatje in het midden mooier, omdat het bij mij past, maar dat kan voor een ander natuurlijk anders zijn. Foto links is hetzelfde fotomodel als de foto met zwarte broek hierboven links... ze lijkt hier minstens 15 jaar jonger !!! Dus alleen daarvoor moet je die gympen al hebben, hahaha. Maar ik zou er niet zo happy in voelen... zo'n trui draag ik alleen als ik aan het verven ben, of ziek... ik heb een huispak in het zwart in zo'n modelletje... 


Foto rechts is meer mijn ding, de mooie broek met een beetje romantische striksluiting aan de zoom met dat mooie rood erbij (is beter voor bij mijn snuit) en mooi gestyled, tas, schoenen en kapsel. Typisch hè... Dit zijn de ontwerptekeningen voor de jurkjes hieronder. Het ziet er heel zwierig, luchtig, zonnig uit, misschien wel door de zonnebril en korte mouwtjes. Het laat in die paar lijnen goed zien hoe het jurkje moet worden... alleen...
... lijken de jurkjes er niet op, behalve de kleur.... Het heeft niet dat zwierige van de tekening en ook niet getailleerd. De taille op de tekening zit op de ècht taillehoogte en de genaaide versies hebben een taille die minstens 5cm hoger zit. Bij geen van de voorbeelden zit een jurkje met een ceintuurtje, terwijl die er als keuzemenu er wel is. Toch zijn de jukjes leuk... ze zijn ideaal voor diegene die geen platte buik hebben of een wat rechter figuur hebben. 


Ik vind wel dat diegene die de vertaalslag heeft moeten maken van tekening naar patroon naar mijn idee heeft zitten pitten en dat is héél jammer!

Ja, ik wist niet wat ik nu moest doen met de rokkenserie... wel of niet laten zien. Eigenlijk vind ik geen enkele foto om te pruimen, dat geldt voor de foto's hierboven als hieronder. Maar dat ligt niet aan het model van de rokjes, het patroon is eigenlijk helemaal goed. Het zijn de stofjes, stylingskeuzes, wat ze er op dragen. Hierboven zie je twee rokjes op twee manieren gefotografeerd, maar het wordt niet veel beter... Maar de modelletjes zijn eigenlijk goed... stom hè. De rechter is een heel leuk modelletje met een smal ceintuurtje, waarom het dan zo'n draak lijkt... Het rokje links is een wijd rokje, eenvoudig makkelijk te maken modelletje, maar dat stofje en wat erop zit verpest het, zo zónde!


Hier is een rokje ook op twee manieren... een heel eenvoudig rokje... maar hij komt niet uit de verf. 


Dus.... Kijk goed naar de technische tekeningen, kies een mooi stofje, mooie spijkerstof of keperstof, wollen gabardine, goede kleur panty erbij (dus geen zwart bij een zandkleurig stofje), mooie hakken eronder. De blouse op de linkerfoto in de tint van het rokje of mooi wit... dan kan het toch niet mislukken? Is een mooie tuniekblouse waar je geen bult aan kan vallen en lekker kunt dragen, zit namelijk altijd goed. Hou je niet van roezeltjes, gewoon weglaten...Dit is een mooie basic voor een blouse, ideaal voor bijna alle kledingstukken in dit boekje waar je een blouse bij kunt gebruiken... dus... 
Dit zijn de 7 keuzemenu's... ik denk dat je wel even zoet bent als je aan het combineren slaat van alle onderdelen...

13 opmerkingen:

 1. Hallo Nicole,

  bedankt weer voor je (h)eerlijke beschrijving van deze Knip. Iedere keer lees ik deze blogjes met plezier, zit er bijna op te wachten. Ik laat 'm deze maand maar liggen, er staat voor mij niets in. Nou ja, misschien het jeansjasje voor mijn dochter .....

  Groetjes van Janny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke post! Heb het met plezier gelezen.
  Groetjes Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk altijd die beschrijvingen van jou. Inmiddels heb ik de plooirok gemaakt in een mooie rib en dat oogt meteen 100 keer mooier ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk met een kop koffie je kritische blik/verhaal gelezen. Goed om weer even wat van je te zien. Beterschap.
  Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hai,
  Wat ben je kritisch deze keer. Volgens mij heb ik je nog nooit zo "negatief" gelezen.
  Komt misschien ook omdat je ziek bent?
  Ach, een kritische noot mag best hoor.

  Vanaf deze kant, nog een portie beterschap, volgens mij kun je dat nog wel gebruiken. Ik hoop dat je snel weer de oude bent.
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed dat je kritisch bent! Ik vind het ook erg leuk om te lezen wat je altijd schrijft.
  Ik had deze Knip gekocht voor de tricot grote maten jurken. Ik heb er een gemaakt, maar het is echt géén gezicht!! Die hoge taille en die wijde rok er onder....
  Ik hoop dat je snel weer de oude bent, beterschap!!

  Groetjes, Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om jouw commentaar te lezen, lig in een deuk zo af en toe.
  Beterschap gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk geschreven weer.Is a job bij Knip niks?Volgens mij wordt het dan 100 keer leuker.
  Beterrschap verder!!
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je hebt weer echt de tijd genomen om de Knip goed door te nemen voor ons.. ik had hem in de winkel al eens doorgebladerd maar toch laten liggen, het enige patroon dat me direct opviel was die van de rode jas. Heb nog een stofje liggen vanuit de kringloopwinkel, zal ik dan toch...

  Succes verder met aansterken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je het weer heerlijk uitgespit! Ik heb er een keuzemenujurk uitgemaakt, en hij zat gelijk goed. (wel een corrigerend hemdje eronder, ha ha, voor de rolletjes...)
  Kijk maar eens op mijn blog..
  Beterschap verder hoor!Gr, Klazina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, wat geweldig weer, zo'n recensie. Leest fijner dan de Knip zelf ;-) Dankjewel! En veel beterschap natuurlijk, hoop weer snel jouw creaties hier te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik hoop dat je eens patronen kan laten zien, met foto's zoals jij vind dat het wel mooi is voor grote maten, ik vind de kleding van odd molly uit scandinavie wel mooi, in scandinavie kan je in heel veel winkels goed slagen als je een grotere maat hebt en wat apparters wil als de standaardkleding van miss etam en ms mode

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Tanja, hoi Tanja, ik ben gelijk even gaan googlen op het merk Odd Molly, wat een mooi kleurrijk merk, met héél veel fantasie... (Daar hou ik wel van!). Ik ga daar eens wat mee doen... staat genoteerd dus!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen

Labels

Aanpassingen (2) ABC (2) accessoire (3) afwerken (1) algemeen (2) Allerlieblichst (1) ALV Sancho (2) Amy-Lynn (8) applicatie (3) auto (5) Award (11) baby (2) Babydoll/nachtjama/nachtpon/pyjama (18) bakken (12) Barbel (6) baret (4) Bjorn trui (3) bloemen (3) blouse (16) bodywarmer (2) Boek (2) boeken (13) bolero vestje (2) borduren (7) borduurrandjes (4) breien (21) brocante (10) broek (15) Broek-op-maat (1) Broekpak (1) Burda (87) BurdaStyle (1) cadeau (14) cape (2) capuchon (1) carnaval (13) Chanel (26) Clubdag (6) Coco Chanel (1) Collie-Collie (4) Collie-Collie-shop (1) Collie-Collie.com (169) compagnie M. (1) creatief (64) Daisy (7) DaWanda (7) dieren (8) DIY (3) doop (1) Dusty-top (1) E-book (19) Elke dag een kastje (1) Elodie (16) Enora (3) epilepsie (1) Escher (1) familie (2) Farbenmix (69) Fashion Style (1) Fashion Trends (8) Feestdagen (10) Film (6) filmpje (5) foto-werkbeschrijving (3) foto's (31) fotocamera (3) fotoshoot (4) fournituren (27) Freebook (3) gala (1) galerie (4) Garderobe (1) garderobe - collectie (3) Garderobe capsule (3) Geslaagd (1) gevoerde capuchon (1) gilet (3) give-away (26) Goede doel (2) google (1) gordeltje (2) Gratis patroon (1) Groepsknuffel (2) haken (20) Hamburger Liebe (2) Handwerken (2) Haute Couture (28) Heleentje (8) herenkleding (1) herfst (3) herfst-/wintermode (1) Hilco (4) Homemade Mini Couture (7) hond (1) Huishouden (1) Huiswerkgroep (4) Huiswerkgroep FB (4) Imani (1) inetrnet (1) Inspiratie (1) interview (3) jarig (6) jas (15) jasje (25) je-weet-wel-tasje (1) jeweetweltasje (26) jongensmiddag (5) jurk (146) jurk Candy Cane (1) Jurk KnipMode 1/2017 model 24 (7) jurk model M18 (1) jurkje (4) jurkje Lena (7) jurkje Whiskers (7) kaduuk (1) kantjes en bandjes (10) kantoor (22) Kapsels (12) Katinka (1) KCW Kids Clothes Week (4) kerst (1) kinderfeestje (9) Kitschy Coo (1) kleding (1) kleuren (2) kleurenkaart (2) kleurkaart (1) Knip (82) KnipMode (9) Knippen (1) Knippie (3) knuffels (3) Kortingscode Collie-Collie.com (1) kraag op staander (1) kunst (1) kussen (4) Kyoko (2) La Maison Victor (11) lampion (2) lapjesdeken (20) laptop (2) legging (11) Linoleumsnede (1) LMC (1) LMV (11) locker (2) London (2) louisa-dress (1) maattabel (2) maillot (1) make-up (15) materialen webwinkel (1) Maxi Dress (1) Me-time (1) meisjesmiddag (52) MeMadeMay (1) MeMadeMay 2019 (1) merklabels (3) Michael Miller (1) Mme Zsazsa Allemaal rokjes (7) mode (8) mode kleuren (1) Mode tijdschriften (1) modekleuren (1) modestylist (1) moederdag (3) Monny Schnitt (1) mouleren (2) mouwloos vest (2) mouwsplit met manchet (1) museum (1) muts (4) My Image (1) Naaidagboekje (1) naaidagje (5) naaidagje Hardinxveld-Giessendam (1) naaien (4) naaien-op-maat (1) naaiklusjes (8) naaimachine (22) Naaimachinehoes (1) naaipatroon (7) naaiprojecten (4) naaitechnieken (4) naaiweekend (5) Nadya (9) NewLook (1) NewLook 6000 (1) nieuw patroon (23) nieuwe start (1) Odilia (4) Oilily (5) ontbijt (2) ontwerpen (9) oorwarmer (1) Op maat maken (1) op-maat - tip (1) Openbaar Vervoer (1) opruimen (9) Ottobre (12) oude spijkerbroeken (1) overslagvest (1) Pasen (1) Paspel (1) paspop (2) Patronen (1) patroon (14) patroon doormeten (1) patroonboek (1) patroonpapier (2) picknicken (1) planten (4) pleater (2) plooivoetje (2) poncho (3) poppen (1) poppenkleertjes (3) presentatie geven (1) Prijsvraag (2) proefkonijn maken (2) proefnaaien (2) punniken (1) recykleren (7) retoucheren (1) review (60) rimpel elastiek (1) rimpelen (1) Roberta (3) rok (84) Rokje (1) Rokje Alma Allerlieblichst (1) Rokje Kristy (1) Roma & Toska (1) Roos (3) S.W.A.P. (1) sancho (22) Saskia's keukentafel (3) schilderij (2) Schoenen (6) schoenendoosactie (1) school (18) shirt (29) shoppen (12) shoppen uit eigen kast (1) sieraden (6) Simplicity (3) sint maarten (2) Sinterklaas (6) sjaal (12) slaapkamer (17) slechthorend (2) sleuteltasje (1) smocken (11) spijkerstof (1) sport (11) Star Pillow (1) stof (5) Stof voor durf-het-zelvers (1) stoffen (5) Stoffenkast (4) stoffenpakket (1) Stoffenspektakel (9) Stoffenspektakel 2018 (1) stofjes (63) strijken (2) Style Special (1) Syndroom van Asperger (5) tafelkleed (3) tanden (3) tas (9) The Skater Dress (1) Tilda (16) tips (10) Titus trui (4) top (3) topje (8) tricot (10) Trouwdag (3) Trui (16) tuin (9) tuniek (3) turorial (1) Tutorial (9) Uitdaging (2) uitdaging Sancho (38) uitgaan (6) uitraderen (2) Unique (5) UWYH (17) vaderdag (1) vakantie (78) verbouwen (13) Verjaardag (47) verkleden (15) verknasteren (2) verven (9) vest (15) Voering (1) Vogue 8797 (1) voorbereiding naaidagje (2) webwinkel actie (1) webwinkels (10) werkplek (12) wikkelvest (2) Willemientje (8) wind- en waterdichte jas (1) winterjas (1) wol (1) Wonen (27) workshop (6) zelfgemaakt (1) Zelfgemaakte kleertjes Catharine Deweerdt (5) zelfmaakmode (1) ziek (10) zonder patroon (1) zonnetje (3) zwemdiploma (3)