zondag 24 juni 2012

Dagje plonzen in Antwerpen
Vandaag heeft Kirsten een verjaardagsfeestje en zijn we met vijf vriendinnen van Kirsten naar Antwerpen naar een onbewoond eiland, Lakonia gegaan... Daar kan je een privé eiland huren voor een paar uur... We hadden riant de tijd genomen om er te komen, in een busje met z'n achten. Geregeld hebben we harmonica-files in België, maar deze reis ging flitsend. We hebben onderweg zelfs even een flesje drinken gehaald en zat het hele spul op een wipkip om even energie kwijt te raken, want ze waren in luidruchtige stemming!!

Onderweg had Kirsten een vraag en antwoord-spelletje bij zich, gekregen met haar verjaardag. Heel wat gegier en gegiebel achterin. Reuzegezellig. Toen kwamen we aan, vlak bij het zwembad met het eiland was de weg opgebroken, dus gingen we het laatste stukje lopen. Ik had weer eens stiletto's aan, ja, lekker snugger, weer eens niet nagedacht, dus ik was blij met een stevige arm van Rem.


We waren nog eventjes te vroeg, dus we hebben voor de ingang op een bankje ons restje drinken wat we hadden gekocht opgedronken. Lekker in het zonnetje, héérlijk weertje hoor. Daarna werden we geroepen en konden we naar binnen. Er werd het een en ander uitgelegd, de gang van zaken waar je je schoenen moest laten, in de gang onder een houten bank. Dat ijzeren dingen en stenen in de sauna's heet zijn en absoluut niet aangeraakt mogen worden. Dat we een privé kleedkamer met allemaal hokjes hadden die op slot kan. Dat er niet gerend mag/kan worden, want als de vloer nat is, is die spekglad. Dat er een intercom is om drinken, hapjes en ijsjes te bestellen, er niet gedoken mag worden en dat er op het eind een seintje afgaat als de tijd "op" is en er dan rap gedoucht kan worden en dan in het kleedkamer weer alle tijd is om af te drogen, aan te kleden en haren te föhnen.

We doen op de gang onze schoenen uit en gaan daarna de kleedkamer in. Alle meiden duiken in een hokje (het zijn hokjes van stoffen lappen, wel hygiënisch, want die kunnen zo de was in. Het is er dan ook kraakhelder! Eén voor één komen de dames te voorschijn, staarten worden er gebakken in de lange haren en hup het spul gaat naar binnen. Kirsten merkt al gelijk dat het glad is, want haar voet glijdt bij de eerste stap al weg hoppa.... gelukkig blijft ze overeind. Ze gaan het bruggetje over en de boel verkennen en plonzen in het zwembad. Rem en ik verkennen ook de boel... we lopen over de loopbrug, naar de trap, de omgang op en dan naar het buitenterras, er is niet veel uitzicht, maar daardoor is het wel heel luw en privé.


Halverwege gaan we een ijsje bestellen iedereen wil een Magnum... ik heb een Magnum Gold, de rest geloof ik een Magnum Classic. Mjammie is het. Rem en ik hebben allebei een boek bij ons en gaan op de ligstoelen lezen. Na het ijsje gaan de dames in de sauna's, bubbelbad, plonzen in het buitenbad en maken bommetjes voor onze neus, terwijl Rem en ik aan het lezen zijn, hahaha.

Op een gegeven moment is het seintje dat het alweer vijf uur is... dus douchen en hup omkleden en haren föhnen. Kirsten had gevraagd of ik haar haar wil föhnen, want als ik het doe is het gigantische dikke lange haar het snelst droog. Dus ik duik als eerste een hokje in om me te verkleden, mijn haar zat in een haarklem dus is redelijk droog gebleven, gelukkig! Ik kan daarna snel Kirsten's haar doen. Best wel snel is het redelijk droog en gaat ze zich omkleden. Ik loop snel de kleedkamer uit naar mijn schoenen, want mijn broekspijpen zijn aan de onderkant nu toch ècht drijf. Dan kan ik snel mijn schoenen aan en buiten op het balkon, waar Rem inmiddels al zit, mijn broek laten drogen. Het is ineens nog warmer weer buiten, heerlijk, het windje is gaan liggen... De één na de ander komt naar buiten en na een half uur na de bel is iedereen omgekleed, geföhnd, opgetut en mèt schoenen aan gereed.

We gaan naar het centrum van Antwerpen. Daar weten we de weg tenminste, ieder geval waar een heerlijke Italiaan te vinden is. Dus hup rijden maar.... mja... hm... de navigatie is nu even niet echt riant duidelijk... de stoplichten ook niet, want er is een rood bolletje aan (je weet wel rechtdoor) met daaronder twee bolletjes uit en dááronder een groene pijl met rechtdoor aan ??? We kijken elkaar aan, huh?!? Maar goed we volgen als een koe de rest, maar uiteindelijk kan Ome TomTom het toch echt niet meer vinden en brengt ons onder het water in de tunnel, IEKS, daar willen we niet heen, maar goed we gaan onderdoor en aan de andere kant van het water met een scherp bochtje keren (of het mag weet ik niet) en gaan we wéér de tunnel door. Ineens herkent Rem een parkeergelegenheid langs het water, daar liggen ook allemaal boten onder een heel oud dak met mooi versierde fronten. We parkeren daar het busje en stappen het voetpad op om even later naar links de straatjes in te duiken. De kompas van Rem doet het uitstékend, want ineens begin ik het ook te herkennen, wel lekker hoor. We komen allerlei winkeltjes tegen, helaas allemaal al dicht hoor, maar we komen op het plein, daar gaan de dames even poseren voor het standbeeld, hahaha. Veel hilariteit van andere mensen, een man grapt "Zó u, heeft het goed gedaan, zes dochters!!". Dus Rem adrem "Ja, ik heb goed mijn best gedaan, hè!"


Even later zien we de Pizzeria waar we naar toe willen gaan. Rem en ik lopen steeds als een stelletje nadruppels achter de dames aan. De dames zijn al binnen en hebben al een tafeltje voor 8 personen geregeld. Hahaha, we hoeven ze alleen maar te volgen met een trapje naar boven. Daar staat een riante tafel klaar. Binnen een paar minuten krijgen we heerlijk stokbrood met kruidenboter en worden er drankjes besteld en even later neergezet. Dan gaan we rustig van de kaart bestellen, maar het is eigenlijk binnen een paar minuten duidelijk wat we willen.

De giebelgeiten zijn hélemaal uitgelaten, en babbelen en lachen wat af.... We zijn wel duidelijk het luidrustigste tafeltje, maar ook met de laagste gemiddelde leeftijd, dus dan mag dat hè. Als de "kinders" de jongeman van de bediening maar netjes bedanken voor de glazen fris en borden met lekkers die ze geserveerd krijgen en gezellig lachen vinden we het best.Na het eten was het de bedoeling ergens een hoorntje met ijs te snoepen, maar ineens na een kwartiertje rondhobbelen komen we op het plein terecht met dat standbeeld. Daar staan héle grote stenen rondom en de dames gaan er "plof" op zitten. De één na de ander zegt dat 'ie eigenlijk bomvol zit en je merkt dat ze ook wel een beetje moe zijn. Dus we vervolgen onze route en lopen door alle straatjes weer naar de parkeerplaats. Er is ook een Festival bezig, daar liepen we de eerste keer niet langs, maar we hoorden het wel. Daar vlakbij staat dit kasteeltje en daar kan je doorheen lopen, hebben we dus gedaan, hahaha.Hier staan de dames vóór het kasteel. Even later ploffen we in het gehuurde busje en de dames gaan naar hun ouders sms-en of ze ook mogen blijven slapen. Dat had Kirsten ergens in de middag gevraagd. En aangezien ik pasgeleden achter de schotten bezig was en de in lucht opgeloste luchtbedden weer terug had gevonden en er dus weer slaapplek is voor minstens 6 grote dames vind ik alles best.  Ik weet alleen niet of ik genoeg brood heb voor het ontbijt, maar dat zien we dán wel weer. Onderweg zijn we zéker weten de luidrustigste en beweeglijkste bus op de weg. Ze zijn aan het party-en op een meengenomen cd-tje. "Hands in the air" en alle handen zwiepen in de lucht, hahaha. Telefoontjes komen binnen dat de dames mogen blijven logeren... een gezellige heksenketel is het.

In Gouda aangekomen, gaan we langs de ouders natte zwemspullen inleveren en logeerspullen ophalen en we zijn zo rond half elf weer thuis. Er wordt gelijk héél energiek luchtbedden gepakt, opgepompt, pyjama's aangetrokken en een dvd uitgekozen om languit in de woonkamer (want daar gaan ze slapen) een film te kijken. Ramon zit net als vanochtend weer als een Prins tussen de dames (die heeft toch een dagje, dat wil je niet weten, hahaha).

Om één uur, strompelen Rem en ik naar boven. Ramon hobbelt ook mee, ja, dames en heren gescheiden !! hahahaha. Ik kan je vertellen het was héél laat eer het beneden stil was. Ik ben om drie uur nog wezen melden, dat het toch ècht bedjestijd was. Daarna weet ik het niet meer, maar volgens Rem werd het pas om vijf uur stil... Ooooo, sorry ouders, maar we kregen ze ècht niet eerder aan het slapen. Gelukkig hebben ze vandaag nog om bij te komen en is er op de laatste week school niet veel meer te doen!

P.S.: Bridget is trouwens twee daagjes logeren bij oma, je zal misschien gedacht hebben, waar heb je haar gelaten. Nu ze wordt héérlijk verwend door Oma Marijanne! We gaan haar strakjes (het is nu inmiddels zondag) ophalen.

Ieder geval Kirsten ligt nu languit op de bank met de lapjesdeken van Bridget en volgens mij zijn haar oogjes nèt nog open.... Nu ik het verhaal heb opgeslagen zie ik dat ze ligt te pitten....!!

7 opmerkingen:

 1. Wat een gaaf feestje! klinkt super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n verwen weekendje weg, daar knapt een mens van op :-)
  Fijne zondagvaond nog!
  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lakonia is super, dat was vroeger achter onze hoek, af en toe mis ik die buurt nog wel eens. Maar hier meer rust
  Maar super feestje voor de dochter kan ik me helemaal inbeelden
  Liefs Zohra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een heerlijk meidenfeest!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 6 dochters.... hoe gezellig zal dat wezen ! Maar dat jullie plezier hebben gehad spat van de foto's af, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, zal wel zijn dat die zich geamuseerd hebben!
  Ik hoop mijn kids ook zo'n leuke feestjes te kunnen geven als ze wat ouder zijn :-)
  En bedankt voor de tip ivm Lakonia! Had er nog nooit van gehoord, maar ziet er super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk feest!
  En aangezien Antwerpen voor ons niet ver is ook nog eens een supertip Thanks.

  BeantwoordenVerwijderen

Labels

Aanpassingen (2) ABC (2) accessoire (3) afwerken (1) algemeen (2) Allerlieblichst (1) ALV Sancho (2) Amy-Lynn (8) applicatie (3) auto (5) Award (11) baby (2) Babydoll/nachtjama/nachtpon/pyjama (18) bakken (12) Barbel (6) baret (4) Bjorn trui (4) bloemen (3) blouse (18) bodywarmer (2) Boek (2) boeken (13) bolero vestje (2) borduren (7) borduurrandjes (4) breien (21) brocante (10) broek (15) Broek-op-maat (1) Broekpak (1) Burda (89) Burda 2019 (2) Burda juni (2) Burda juni 2019 (2) BurdaStyle (3) cadeau (14) cape (2) capuchon (3) carnaval (13) Chanel (30) Clubdag (6) Coco Chanel (31) Collie-Collie (4) Collie-Collie-shop (1) Collie-Collie.com (169) compagnie M. (1) creatief (64) Daisy (7) DaWanda (7) dieren (8) DIY (3) doop (1) Dusty-top (1) E-book (19) Elke dag een kastje (1) Elodie (16) Enora (3) epilepsie (1) Escher (1) familie (2) Farbenmix (69) Fashion Style (1) Fashion Trends (8) Feestdagen (10) Film (6) filmpje (5) foto-werkbeschrijving (3) foto's (31) fotocamera (3) fotoshoot (4) fournituren (27) Freebook (3) gala (1) galerie (4) Garderobe (1) garderobe - collectie (3) Garderobe capsule (3) gebreide stof (1) Geslaagd (1) gevoerde capuchon (3) gilet (3) give-away (26) Goede doel (2) google (1) gordeltje (2) Gratis patroon (1) Groepsknuffel (2) haken (20) Hamburger Liebe (2) Handwerken (2) Haute Couture (32) Heleentje (8) hemdje (1) herenkleding (1) herfst (3) herfst-/wintermode (1) Hilco (4) Homemade Mini Couture (7) hond (1) Huishouden (1) Huiswerkgroep (5) Huiswerkgroep FB (5) Imani (1) inetrnet (1) Inspiratie (1) interview (3) jarig (6) jas (15) jasje (25) je-weet-wel-tasje (1) jeweetweltasje (26) jongensmiddag (5) jurk (147) jurk Candy Cane (1) Jurk KnipMode 1/2017 model 24 (7) jurk model M18 (1) jurkje (5) jurkje Lena (7) jurkje Whiskers (7) kaduuk (1) kantjes en bandjes (10) kantoor (22) Kapsels (12) Katinka (1) KCW Kids Clothes Week (4) kerst (1) kinderfeestje (9) Kitschy Coo (1) kleding (1) kleuren (2) kleurenkaart (2) kleurkaart (1) Knip (82) KnipMode (9) Knippen (1) Knippie (3) knuffels (3) Kortingscode Collie-Collie.com (1) kraag op staander (1) kunst (1) kussen (4) Kyoko (2) La Maison Victor (15) La Maison Victor jan./feb. 2016 (1) La Maison Victor sept./okt. 2015 (1) La Maison Victor sept./okt. 2018 (1) lampion (2) lapjesdeken (20) laptop (2) LBD (1) legging (11) Linoleumsnede (1) Little Black Dress (1) LMC (1) LMV (15) LMV jan/feb 2016 (1) LMV nov./dec. 2018 (1) LMV sept./okt. 2015 (1) locker (2) London (2) Lora (1) louisa-dress (1) maattabel (2) maillot (1) make-up (15) materialen webwinkel (1) Maxi Dress (1) Me-time (1) meisjesmiddag (52) MeMadeMay (1) MeMadeMay 2019 (1) merklabels (3) Michael Miller (1) Mme Zsazsa Allemaal rokjes (7) mode (8) mode kleuren (1) Mode tijdschriften (1) modekleuren (1) modestylist (1) moederdag (3) Monny Schnitt (1) mouleren (2) mouwloos vest (2) mouwsplit met manchet (1) museum (1) muts (4) My Image (1) Naaidagboekje (1) naaidagje (5) naaidagje Hardinxveld-Giessendam (1) naaien (4) naaien-op-maat (1) naaiklusjes (8) naaimachine (22) Naaimachinehoes (1) naaipatroon (7) naaiprojecten (4) naaitechnieken (6) naaiweekend (5) Nadya (9) NewLook (1) NewLook 6000 (1) nieuw patroon (23) nieuwe start (1) Odilia (4) Off-shoulder blouse (2) Oilily (5) ontbijt (2) ontwerpen (9) oorwarmer (1) Op maat maken (1) op-maat - tip (1) Openbaar Vervoer (1) opruimen (9) Ottobre (12) oude spijkerbroeken (1) overslagvest (1) Pasen (1) Paspel (1) paspop (2) Patronen (1) patroon (14) patroon doormeten (1) patroonboek (1) patroonpapier (2) picknicken (1) planten (4) pleater (2) plooivoetje (2) poncho (3) poppen (1) poppenkleertjes (3) presentatie geven (1) Prijsvraag (2) proefkonijn maken (2) proefnaaien (2) punniken (1) Rachel (1) recykleren (7) retoucheren (1) review (60) rimpel elastiek (1) rimpelen (1) Roberta (3) rok (84) Rokje (2) Rokje Alma Allerlieblichst (1) Rokje Kristy (1) Roma & Toska (1) Roos (3) S.W.A.P. (1) sancho (22) Saskia's keukentafel (3) schilderij (2) Schoenen (6) schoenendoosactie (1) school (18) shirt (30) shoppen (12) shoppen uit eigen kast (1) sieraden (6) Simplicity (3) sint maarten (2) Sinterklaas (6) sjaal (13) slaapkamer (17) slechthorend (2) sleuteltasje (1) smocken (11) Sofia (1) spijkerstof (1) sport (11) Star Pillow (1) stof (5) Stof voor durf-het-zelvers (1) stoffen (5) Stoffenkast (4) stoffenpakket (1) Stoffenspektakel (9) Stoffenspektakel 2018 (1) stofjes (63) strijken (2) Style Special (1) Syndroom van Asperger (5) tafelkleed (3) tanden (3) tas (9) The Skater Dress (1) Tilda (16) tips (10) Titus trui (4) top (3) topje (8) tricot (10) Trouwdag (3) Trui (17) tube-hemdje (1) Tube-topje (1) tuin (9) tuniek (3) Tutorial (11) Uitdaging (2) uitdaging Sancho (38) uitgaan (6) uitraderen (2) Unique (5) UWYH (17) vaderdag (1) vakantie (78) verbouwen (13) Verjaardag (47) verkleden (15) verknasteren (2) verven (9) vest (17) Voering (1) Vogue 8797 (1) voorbereiding naaidagje (2) webwinkel actie (1) webwinkels (10) werkplek (12) wikkelvest (2) Willemientje (8) wind- en waterdichte jas (1) winterjas (1) wol (1) Wonen (27) workshop (6) zelfgemaakt (1) Zelfgemaakte kleertjes Catharine Deweerdt (5) zelfmaakmode (1) ziek (10) zonder patroon (1) zonnetje (3) zwemdiploma (3)