zaterdag 26 januari 2013

Knipmode meeting in Hoofddorp...

Ik had geen fototoestel bij me, totaal niet aan gedacht, dit is een kiek van facebook van de Knipmode. Ik sta samen met de anderen en Peggy (links) naar de wand met Knip-pagina's te kijken...

11 December kreeg ik toch een leuk mailtje van Yldou... of ik op 17 januari 2013 bij een Knipmode bloggers meeting aanwezig wilde zijn... Uh??!! Ze volgde al een tijd een aantal bloggers en waren zo ook mijn blog tegengekomen... ooooh! Da's leuk dacht ik meteen... Het ging er met name om gedachtes en ideeën uit te wisselen over de bloggers kijk op zelfmaak mode gebied.

Je begrijpt ik was wel nieuwsgierig, welke blogdames zouden daar zijn, en wie zouden er zitten van de Knip... en natuurlijk het gebouw, de ruimtes... Is het een beetje wat ik wel eens bij een buitenlandse reportage heb gezien op televisie... Zien we er kleding hangen... of eh... stofjes... Allemaal dingen die altijd leuk zijn om te zien.

Dus ik tikkelateurde een mailtje dat ik gráág zou komen en met mijn gele koektrommel kwam (want parkeerplek moest dan gereserveerd worden). Er zou nog een mail komen met specificaties.... Specificaties?... wat zouden dat wel allemaal kunnen zijn? Van dat soort dingen wordt een normaal mens toch behoorlijk nieuwsgierig...

Er kwamen feestdagen dus, ja... dan verveel je je niet zo snel... en ineens is het halverwege januari, en nog geen mail gekregen. Toch maar eens informeren of dat klopte. Blijkt dat er al een mail was geweest met het verzetten van de meeting datum. Ik vrees dat mijn veiligheidssysteem van de laptop te streng is (gebeurt af en toe, dat hij geen SPAM in de bak SPAM gooit, maar een gewoon mailtje.... grrr... En natuurlijk had ik die nèt geleegd, zonder door te screenen, want er komt véél héél véél spam binnen bij mij. Maar goed, ik kon de 24e ook, en kreeg ook een lijstje met vragen, zodat ik een idee had waar het over ging. Onder andere over de nieuwe site van de Knip en de winkel.

Nu ik kan je zeggen, dat ik de website van de Knip prachtig vind geworden. Héél licht, rustig, strak en  overzichtelijk. De modefoto's komen mooi over. Het filtersysteem om kledingstukken uit 2011-2012-2013 op te zoeken, wel/geen rits, 1 stip, 2 stippen etc. is natuurlijk héél handig. Was blij met het lijstje per mail, want de website heb ik wel eens bekeken, maar niet ècht super goed bekeken en de nieuwe versie al helemaal niet. Ik heb er een uur door heen gewandeld en op van alles en nog wat geklikt. Bedankt Ramon dat ik je laptop mocht lenen en dat je hem naar boven wilde brengen. Die van hem is véél sneller dan de mijne. De mijne is wat overvoert met bagage/foto's en daardoor ietwat traag... correctie héél traag.

Maar... ik ging dus naar de Knip... met mijn koektrommel... met de TomTom... die ik héél slecht versta... Ik heb nog overwogen om met gehoorapparaten in te rijden, maar ik vreesde dat mijn koektrommel zoveel herrie maakt, dat dat geen bal uitmaakt. Dus... heb ik eerst proefgereden met Rem naast me (in zijn stillere tuut, kon ik wennen aan stem Beatrix uit de TomTom). Maar de 24e.... lag het ijs drie dik op de koektrommel. Dus... Rem ging krabben (thanks!!) terwijl ik de TomTom aan de ruit hing en in ging stellen, ondertussen klappertandend van de kou, en ik had nog wel Uggs aan, niet vréselijk modieus (zeg maar A-modieus), maar wel lekker warm. Om even kort te zijn... ik bèn één keer verkeerd gereden. Beatrix melde dat ik van de snelweg af moest.... maar ik hoorde niet precies wanneer... en ik ging dus vóór het viaduct er af en dat moest zijn nà het viaduct! Maar ja als er een afrit is, is er ook ergens in de buurt een oprit!!

Uiteindelijk kwam ik kwart voor tien aan bij de slagbomen van het SanomaMedia complex. Ik was in de parkeergarage héél blij dat ik een ieniemienie autootje heb en hem zo tussen twee pilaren kon ploppen. Even later was ik in de hal en kon ik me aanmelden bij de balie en zag ik Yldou met nog twee dames staan. Kreeg een pasje voor de poortjes en een muntje voor de slagbomen. Het gebouw wordt momenteel van een nieuw jasje voorzien en is beneden heel mooi en licht. We lopen door de wijde ruimte. Ondertussen hoor ik dat Yldou van alles vertelt... ik versta niet alles, maar ik begrijp dat ze op een tijdelijke plek zitten en hun eigen ruimte wordt verbouwd en heringericht met een nieuwe manier van werken. In open ruimtes, met banken en lange tafels (we zagen een voorbeeld in de andere vleugel aan de overkant toen we naar buiten keken) en werken met flexplekken.

Dan lopen we langs een wand met allemaal pagina's van de aankomende nieuwe Knip... frisse kleurtjes, lichte paginga's, paginanummers bij elk vel... en de cover.... is er niet... (hou het maar spannend, zeg!!). We lopen verder en we zien ruimtes met bureau's enorm veel kabels en snoeren onder de tafels en her en der zitten mensen. Ook aan gewone tafels wordt er gewerkt... in een flits zie ik dat er getekend wordt en zie ik stapels met stof liggen... We lopen verder en ineens zie ik een bekend gezicht... Dat is Peggy, de Hoofdredactrice, die in het begin van de Knip altijd een voorwoord heeft (en elke maand een andere outfit aan heeft, leuk!!). In de gang/hal staan ook een zwik bureau's en een rek met in plastic verpakte kleding (kannietveelzien jammer!!)... Voor welke maand zou dat zijn??

We gaan in haar kamer (tijdelijke werkplek, die ze zelf behoorlijk ongezellig vind, maar het is er wel lekker licht en ruim). Er hangt een vrolijke bloemetjesbroek aan een ijzer traliewerk en er staan wat paspoppen. We krijgen thee/cappuccino/koffie te drinken en ondertussen (ja we zijn toch dames hè, wordt er al lekker gekwebbeld welk blog we hebben. Peggy komt er ook bij zitten en Yldou komt met een flip-over vlak bij de tafel waar we aan zitten.

Iedereen is wel nieuwsgierig naar wie, nou wie is, of dat we elkaar kennen, want ja.... in het echt is toch anders dan achter je laptopje. We zijn met vijf dames... Ik, Manuelle, Marcella, Marieke en Jorine. Yldou vraagt ons om ons voor te stellen. Ik mag beginnen, hahaha (ieks!), maar ik weet mijn naam nog hoor. Ik heb een kladblok bij me om de namen en blogs/bedrijf te noteren, dan weet ik dat nog als ik dit bericht tikkelateur. We zijn allemaal creatief, de één met kleding voor kinderen en haken, de ander heeft een naaicafé en heeft een winkel met stoffen, weer een ander ontwerpt haakpatronen en heeft een webwinkel met garens en andere materialen, en de ander doet veel met recykleren en stap voor stap beschrijvingen op allerlei gebied en ik heb een ratjetoe op mijn blog, een webwinkel en ontwerp patronen. Even later komt ook Lienneke er aan  en weer een tijdje later nog een blonde dame... maar ik weet helaas geen naam meer, ben zó slecht in het verstaan van namen.

We hebben het over blogs, facebook, Pinterest en twitter. Hoe we die middelen gebruiken om inspiratie op te doen of te laten weten, dat we iets moois hebben gemaakt of dat je iets nieuws in je webwinkel hebt. Het fenomeen... doorklikken van het één naar het ander, waardoor je steeds nieuwe blogs en winkeltjes ontdekt. Ook worden er handigheidjes verteld over Twitter... hoot suite... staat genoteerd (dank je wel Jorine!).

Ook krijgen we een rondleiding over de afdeling.... Mja!! Leuk!! We krijgen in het kort verteld wie wat doet... het zijn volgens mij allemaal dames. Ik zie een dame stoeien met patroondelen, om die zo voordelig mogelijk op hun plek te krijgen (op stof te leggen... of om uit te printen....), ik zie iemand een jurkje tekenen, het jurkje wordt op model (dameslijfje zonder haar!!) getekend, zodat diegene die het patroon gaat maken, de verhouding van het jurkje exact in beeld heeft. Aan de wand zie je technische tekeningen met snippertjes stof ernaast. Ook teksten moeten bij de foto's worden gemaakt, mensen voor de marketing, vormgeving etc. etc. (sorry als ik iemand vergeet, maar ik zat héél veel om me heen te kijken). Er ligt een grote stapel stoffen die zijn ingekocht, en waar bij elk stofje een patroon zit, dat wordt opgestuurd naar Turkije om te worden genaaid en dan komt de hele handel weer terug voor een fotoshoot. Ook gaan we naar de verdieping waar ze zaten, want daar is nog steeds de stoffenkamer.... ah!!! Snoeppaleis!! Enorme rekken voor stoffen, rek met bandjes, randjes, kantjes, knoopjes.... ah... zoveel leuke knoopjes bij elkaar... Walhalla gewoon!

Ook gaan we naar de Styliste. Ze is op dat moment in een ruimte vól, nee barstens vol met kleding en er ligt ook van alles op de grond, dozen, tassen, ik weet niet wat allemaal, want wij passen er nèt bij, hahaha. De styliste zorgt er voor dat de kleding wordt gestyled, maar regelt ook de fotomodellen..., de locatie, sfeer van de locatie en fotograaf (denk ik). Schoenen en dat soort dingen, worden in bruikleen gebruikt bij de kleding en worden na de foto (jammer!!!) weer teruggestuurd. Op die manier heeft het schoenenmerk reclame, en de kleding up-date schoenen en tassen (ik neem aan dat dat ook op die manier gaat). Bij terugkomt in de kamer waar we in het begin zaten krijgen we weer wat te drinken... praten maakt dorstig!!


Peggy vertelt bij terugkomst dat zij diegene is van de uil (die je op een shirtje kon maken, met van die glimmers erop). Zij volgt de trends op de voet van de catwalk en past die zelf ook toe... de broek op het ijzerwerk is ook n.a.v. een catwalkfoto. Een combi van kant en klaar een broek en dan.... tada... High Fashion, zonder dat je omkukelt van een gat in je portemonnee, hahaha. Bij vertrek krijgen we van Yldou een goodie bag, met die uil erin!! Ook zit er een Knipmode van deze maand in, de Knippie, een uilpakket van Peggy (Bridget vind de uil prachtig, dus dat wordt binnenkort een leuk project voor een meisjesmiddag). Ook een centimeter (voor in Bridget's naaicase, een reserve exemplaar is nooit weg) en een pakket om een sokkenknuffel te maken... Bridget heeft een pimpelpaarse gestreepte sok voor haar sokknuffel, supermooie kleurtjes zie foto.

We hebben het ook over de nieuwe website, wat we er van vinden, er worden ideetjes gegeven wat een leuke aanvulling kan zijn. We hebben het ook over waar we inspiratie vandaan halen en hoe we beginnen aan een nieuw project. Hoe begin je... Hoe bereik je mensen die mode maken. Hoe bereik je je "publiek"/"klanten"... wie zijn je klanten, waar wonen je klanten. Hoe ontmoet je de zelfmaakmode maaksters die de Knip gebruikt, op stoffen spektakels... handwerkbeurzen of via Social Media, waar ze laten zien wat ze maken, maar ook vragen kunnen stellen, of een idee hebben, zodat de Knip dat als inpsiratie kan gebruiken.

... de tijd vloog voorbij, werkelijk waar, zoef... in no-time was het alweer half één!! Het was ontzettend leuk om achter de schermen van een Modeblad te kijken en wie daar allemaal werken. Dus Knipmode... ontzettend bedankt dat we mochten komen en we met z'n allen een beetje aan de Knip mochten "snuffelen"...

4 opmerkingen:

 1. Wauw Nicole,
  Wat een buitenkans en zeker ook een eer om bij Knipmode achter de schermen te mogen kijken!
  Leuk om je verslag te lezen. Omdat ik nu weet dat "ze" meelezen kan ik ook een compliment geven voor de pasvorm van de patronen: na jaren alleen maar Burda gebruik ik nu zeker 50/50 :)
  De mouwkoppen en kruisnaden vallen en zitten nu ook heel goed!
  Fijn weekend en groet, Jolanda.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk!!!
  En als ze inderdaad toch meelezen: graag goed op letten of de foto's wel duidelijk het kledingstuk weergeven. Eventueel met detailfoto-inzetje.
  Want die lange haren zijn wel mooi voor de styling, maar maken het niet duidelijker...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat weer een heerlijk verslag Nicole! fijn dat je mee mocht kijken en praten!

  BeantwoordenVerwijderen

Labels

Aanpassingen (2) ABC (2) accessoire (3) afwerken (1) algemeen (2) Allerlieblichst (1) ALV Sancho (2) Amy-Lynn (8) applicatie (3) auto (5) Award (11) baby (2) Babydoll/nachtjama/nachtpon/pyjama (18) bakken (12) Barbel (6) baret (4) Bjorn trui (4) bloemen (3) blouse (18) bodywarmer (2) Boek (2) boeken (13) bolero vestje (2) borduren (7) borduurrandjes (4) breien (21) brocante (10) broek (15) Broek-op-maat (1) Broekpak (1) Burda (89) Burda 2019 (2) Burda juni (2) Burda juni 2019 (2) BurdaStyle (3) cadeau (14) cape (2) capuchon (3) carnaval (13) Chanel (30) Clubdag (6) Coco Chanel (31) Collie-Collie (4) Collie-Collie-shop (1) Collie-Collie.com (169) compagnie M. (1) creatief (64) Daisy (7) DaWanda (7) dieren (8) DIY (3) doop (1) Dusty-top (1) E-book (19) Elke dag een kastje (1) Elodie (16) Enora (3) epilepsie (1) Escher (1) familie (2) Farbenmix (69) Fashion Style (1) Fashion Trends (8) Feestdagen (10) Film (6) filmpje (5) foto-werkbeschrijving (3) foto's (31) fotocamera (3) fotoshoot (4) fournituren (27) Freebook (3) gala (1) galerie (4) Garderobe (1) garderobe - collectie (3) Garderobe capsule (3) gebreide stof (1) Geslaagd (1) gevoerde capuchon (3) gilet (3) give-away (26) Goede doel (2) google (1) gordeltje (2) Gratis patroon (1) Groepsknuffel (2) haken (20) Hamburger Liebe (2) Handwerken (2) Haute Couture (32) Heleentje (8) hemdje (1) herenkleding (1) herfst (3) herfst-/wintermode (1) Hilco (4) Homemade Mini Couture (7) hond (1) Huishouden (1) Huiswerkgroep (5) Huiswerkgroep FB (5) Imani (1) inetrnet (1) Inspiratie (1) interview (3) jarig (6) jas (15) jasje (25) je-weet-wel-tasje (1) jeweetweltasje (26) jongensmiddag (5) jurk (147) jurk Candy Cane (1) Jurk KnipMode 1/2017 model 24 (7) jurk model M18 (1) jurkje (5) jurkje Lena (7) jurkje Whiskers (7) kaduuk (1) kantjes en bandjes (10) kantoor (22) Kapsels (12) Katinka (1) KCW Kids Clothes Week (4) kerst (1) kinderfeestje (9) Kitschy Coo (1) kleding (1) kleuren (2) kleurenkaart (2) kleurkaart (1) Knip (82) KnipMode (9) Knippen (1) Knippie (3) knuffels (3) Kortingscode Collie-Collie.com (1) kraag op staander (1) kunst (1) kussen (4) Kyoko (2) La Maison Victor (15) La Maison Victor jan./feb. 2016 (1) La Maison Victor sept./okt. 2015 (1) La Maison Victor sept./okt. 2018 (1) lampion (2) lapjesdeken (20) laptop (2) LBD (1) legging (11) Linoleumsnede (1) Little Black Dress (1) LMC (1) LMV (15) LMV jan/feb 2016 (1) LMV nov./dec. 2018 (1) LMV sept./okt. 2015 (1) locker (2) London (2) Lora (1) louisa-dress (1) maattabel (2) maillot (1) make-up (15) materialen webwinkel (1) Maxi Dress (1) Me-time (1) meisjesmiddag (52) MeMadeMay (1) MeMadeMay 2019 (1) merklabels (3) Michael Miller (1) Mme Zsazsa Allemaal rokjes (7) mode (8) mode kleuren (1) Mode tijdschriften (1) modekleuren (1) modestylist (1) moederdag (3) Monny Schnitt (1) mouleren (2) mouwloos vest (2) mouwsplit met manchet (1) museum (1) muts (4) My Image (1) Naaidagboekje (1) naaidagje (5) naaidagje Hardinxveld-Giessendam (1) naaien (4) naaien-op-maat (1) naaiklusjes (8) naaimachine (22) Naaimachinehoes (1) naaipatroon (7) naaiprojecten (4) naaitechnieken (6) naaiweekend (5) Nadya (9) NewLook (1) NewLook 6000 (1) nieuw patroon (23) nieuwe start (1) Odilia (4) Off-shoulder blouse (2) Oilily (5) ontbijt (2) ontwerpen (9) oorwarmer (1) Op maat maken (1) op-maat - tip (1) Openbaar Vervoer (1) opruimen (9) Ottobre (12) oude spijkerbroeken (1) overslagvest (1) Pasen (1) Paspel (1) paspop (2) Patronen (1) patroon (14) patroon doormeten (1) patroonboek (1) patroonpapier (2) picknicken (1) planten (4) pleater (2) plooivoetje (2) poncho (3) poppen (1) poppenkleertjes (3) presentatie geven (1) Prijsvraag (2) proefkonijn maken (2) proefnaaien (2) punniken (1) Rachel (1) recykleren (7) retoucheren (1) review (60) rimpel elastiek (1) rimpelen (1) Roberta (3) rok (84) Rokje (2) Rokje Alma Allerlieblichst (1) Rokje Kristy (1) Roma & Toska (1) Roos (3) S.W.A.P. (1) sancho (22) Saskia's keukentafel (3) schilderij (2) Schoenen (6) schoenendoosactie (1) school (18) shirt (30) shoppen (12) shoppen uit eigen kast (1) sieraden (6) Simplicity (3) sint maarten (2) Sinterklaas (6) sjaal (13) slaapkamer (17) slechthorend (2) sleuteltasje (1) smocken (11) Sofia (1) spijkerstof (1) sport (11) Star Pillow (1) stof (5) Stof voor durf-het-zelvers (1) stoffen (5) Stoffenkast (4) stoffenpakket (1) Stoffenspektakel (9) Stoffenspektakel 2018 (1) stofjes (63) strijken (2) Style Special (1) Syndroom van Asperger (5) tafelkleed (3) tanden (3) tas (9) The Skater Dress (1) Tilda (16) tips (10) Titus trui (4) top (3) topje (8) tricot (10) Trouwdag (3) Trui (17) tube-hemdje (1) Tube-topje (1) tuin (9) tuniek (3) Tutorial (11) Uitdaging (2) uitdaging Sancho (38) uitgaan (6) uitraderen (2) Unique (5) UWYH (17) vaderdag (1) vakantie (78) verbouwen (13) Verjaardag (47) verkleden (15) verknasteren (2) verven (9) vest (17) Voering (1) Vogue 8797 (1) voorbereiding naaidagje (2) webwinkel actie (1) webwinkels (10) werkplek (12) wikkelvest (2) Willemientje (8) wind- en waterdichte jas (1) winterjas (1) wol (1) Wonen (27) workshop (6) zelfgemaakt (1) Zelfgemaakte kleertjes Catharine Deweerdt (5) zelfmaakmode (1) ziek (10) zonder patroon (1) zonnetje (3) zwemdiploma (3)