dinsdag 7 januari 2014

1 januari... een nieuw jaar... een goed begin... ???Een goed begin, ja dat hopen we altijd in het nieuwe jaar... en ik heb dat dan ook gekregen!

Mijn mazzelstart van de eerste dag van het nieuwe jaar begon na het avondeten met een epileptische aanval die, mazzelaar die ik ben, dankzij Rem niet doorzette! Ik heb vanaf mijn 12e epilepsie, werd pas op mijn 15e doorverwezen naar een neuroloog en pas op mijn 29e kreeg ik hele grote zware aanvallen waar ik niet altijd uitkom en tot mijn verbazing wel eens ineens in het ziekenhuis lig... 

Rare gewaarwording hoor, zo denk je nog in je bed te liggen en dan is het wel in een bed, maar niet je eigen bed!!!Maar goed, afgelopen woensdag 1 januari, aan het begin van de avond zitten de kids en ik te kijken naar een tekenfilm "Het regent gehaktballen". Ik ben moe en ik dommel een beetje in de luie stoel als ineens... zoef er iets in mijn hoofd gebeurt... ik schrik op en denk "Hé!!", dan weer "zoef, zoef, zoef...." en het blijft!... Na die paar seconden storm ik uit mijn stoel en ren naar boven... dit is de start van een epileptische aanval! op de trap komt de geursensatie erbij... blèg!... Ik ren de slaapkamer in, want daar ligt Rem en die moet ik nu hebben... (Rem was zijn bed ingedoken, omdat hij niet lekker was). Ik gooi het licht aan en roep gelijk "Heb een aanval en moet medicijnen hebben, het stinkt al!". Rem vliegt overeind en neemt een snoekduik naar mijn kant van het bed en plukt de medicijnen uit het laadje en geeft het pilletje en drinken aan. 

Ik neem het in en Rem begint gelijk het dekbed weg te trekken, ik moet liggen en hij sjort mijn sjaal e.d. af... en daarna weet ik het niet zo precies meer... maar dat verteld Rem op zijn blog... http://rknubben71.blogspot.nl/2014/01/epilepsie.html


Ik weet wel vaag, dat Rem mij dwingt wat te doen. Ik doe het of ieder geval ik doe mijn best het te doen. Ik zie nog voor me, dat hij in zijn pyjama voor mijn neus staat en mij pusht. Ik weet ook dat de geursensatie na een tijdje opeens verdwijnt en dat ik er nog steeds ben... dát is nog nóóit gebeurd, want ik ben normaal gesproken al in de volgende fase van de aanval. Ook weet ik dat Kirsten na de afgebroken aanval ineens bij me zit, maar weet niet meer zo goed waarom, maar dat blijkt omdat Rem naar het toilet moest.

Mijn hoofd is een beetje warrig, blijkbaar zijn mijn hersens toch flink "geraakt", maar... ik ben niet "Out" geweest, ik heb geen spierpijn, ik heb niet op mijn tong gebeten, ik heb geen knallende, knallende, knallende koppijn... en ik lig niet in het ziekenhuis... Ik ben geen twee weken geheugen "kwijt" met alles wat er vóór de epileptische aanval is gebeurt en ook niet 3 maanden ná de aanval last van mijn geheugen... Ik heb dus flinke mazzel!!

Het klinkt raar om te zeggen dat ik mazzel heb na een start van epileptische aanval... maar hij zette niet door... en ik ben dus toch ècht een mazzelaar!!!Nu weet Rem wat hij moet doen, maar er zijn meer mensen met epilepsie zonder dat je het weet en niet iedereen weet wat je moet doen... Nu is er sinds juni 2012 een app die je als epilepsiepatiënt op je mobiel kunt activeren bij het begin van een aanval... óf die je ook als niet-epilepsiepatiënt op je mobiel kunt hebben staan...

Klik op de rode tekst hieronder, meer uitleg over de app en iPhoneversie en Androidversie van de app Eppy.

Meer veiligheid en vrijheid voor mensen met epilepsie. Dat is de kerntaak van Eppy, een app voor mensen met epilepsie. De alarmfunctie van de app legt aan omstanders uit wat ze wel en niet moeten doen.


16 opmerkingen:

 1. Tje, dat was schrikken! Hopelijk gaat het nu weer wat beter met je. Ik heb als tiener 1 keer een toeval gehad, en kan me nog herinneren hoe moe ik die week daarna was. Doe rustig aan de komende tijd, ga desnoods iets simpels naaien (dus geen jas voor Bridget of een ander jeweetwel tasje). Sterkte, en laat binnenkort maar weer weten hoe het met je gaat.

  Groeten, Nienke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schrik zeg!!! Neem je rust en doe rustig aan. Fijn dat je familie zo goed gehandeld heeft! Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo dat is heftig, fijn dat ie weet hoe te handelen. Ik hoop dat het inmiddels weer iets beter gaat.
  Sterkte en beterschap.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat een begin van het nieuwe jaar en hoe fijn dat de aanval niet doorzette dankzij het onmiddelijke optreden van Rem.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poe dat is nog eens een start van het nieuwe jaar, ik hoop dat je snel weer helemaal de oude bent! Veel goeds voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weet je eigenlijk meot iedereen weten wat te doen. Heb eens iemand gevonden met en aanval en schrok enorm. Gelukkig was er iemand met ervaring. Later zag ik een gehandicapte jongen die op straat lag en al hulp had. Het ergste was dat er een joekel van een kring omstond en iederee stond erbij en keek ernaar.
  Vind je het niet eng als je onderweg bent?
  Ik heb soms erge migraine en m'n gezichtsvermogen valt zeker voor 80 % weg. Ook eng want m'n hoofd kraakt terplekke en de hersens ook.
  Take it easy,please!
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik krijg alleen maar een epilepsie aanval als ik in slaap val, dus in principe lig ik dan in bed... Als Rem voor zijn werk niet thuis slaapt krijg ik ook geen aanval, omdat ik dan een soort van alerter ben op alles (kids e.d.) en dan dus minder ontspannen ben. Ik hoef dus ook niet bang te zijn dat ik overdag wakker en al op straat een aanval krijg.

   Ik ben al 8 jaar met medicijnen goed ingeregeld en ben dan ook al 8 jaar aanvalsvrij geweest.

   Ik doe het zeker rustig aan en laat de dag komen zoals 'ie komt, morgen is er weer een dag :D

   Groetjes, Collie

   Verwijderen
 7. Reacties
  1. Nee ben niet geschrokken, het is gewoon iets wat ik heb en wat normaal gesproken haast nooit meer voorkomt doordat ik goed ingeregeld ben.

   Gek genoeg nu wel meer moeite met in slaap vallen, dat heb ik nooit gehad namelijk. Terwijl ik vroeger toch wel een paar aanvallen per jaar had, voordat ik goed ingeregeld was en zelfs een aantal jaren zonder medicijnen heb moeten doen omdat bijwerkingen erger waren dan de kwaal... :D

   Ik ga zo een poging doen om wéér wat vroeger dan gisteren in slaap te vallen, hahaha.

   Groetjes, Collie

   Verwijderen
  2. In slaap vallen niet inslapen, dat is wat extreem. ;-(

   Verwijderen
 8. Tjeee...wat naar allemaal meis...maar gelukkig met een goede afloop....dikke knuffel van mij...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heftig hoor, maar gelukkig, zoals je zelf zegt, valt alles mee.
  Sterkte verder en knap snel weer op.
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat naar voor je. Gelukkig is het goed afgelopen en ben je niet in het ziekenhuis beland.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Tjonge wat een begin van het jaar. Bij mijn neefje (4 jaar) is het jaar 2013 op deze wijze geëindigd. Gelukkig weten wij allen wat te doen want zijn zus (6 jaar) heeft het ook. Fijn dat Rem weet wat hij moet doen. Hoe zijn de kinderen eronder? Ik hoop dat 2014 minder in het teken zal staan van epilepsie voor je.

  Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hè, jakkes het jaar eindigen met een aanval is ook geen pretje, want dat wil je op een andere manier inluiden. Is alles met je neefje goed? Fijn dat iedereen weet wat hij moet doen c.q. kan verwachten.

   De kinderen zijn er heel laconiek onder. Ze weten niet beter dan dat ik van alles mankeer en dus ook epilepsie heb. Ze hebben geregeld ineens 's ochtends mijn schoonmoeder bij het ontbijt zien verschijnen, dus ze zijn wat dat betreft wel flexibel. Nu ze groter zijn helemaal niet meer, want ze weten precies wat ik allemaal mankeer en dus anders ben dan andere moeders. Zelfs Ramon met zijn Syndroom van Asperger is daar heel relaxt mee en raakt niet van slag.

   Ik ga er gewoon vanuit, dat dit een oepsie is en ik let een tijdje extra goed op mezelf... of ik toch uit balans ben of zoiets.

   Groetjes, Collie

   Verwijderen

Labels

Aanpassingen (2) ABC (2) accessoire (3) afwerken (1) algemeen (2) Allerlieblichst (1) ALV Sancho (2) Amy-Lynn (8) applicatie (3) auto (5) Award (11) baby (2) Babydoll/nachtjama/nachtpon/pyjama (18) bakken (12) Barbel (6) baret (4) Bjorn trui (4) bloemen (3) blouse (18) bodywarmer (2) Boek (2) boeken (13) bolero vestje (2) borduren (7) borduurrandjes (4) breien (21) brocante (10) broek (15) Broek-op-maat (1) Broekpak (1) Burda (89) Burda 2019 (2) Burda juni (2) Burda juni 2019 (2) BurdaStyle (3) cadeau (14) cape (2) capuchon (3) carnaval (13) Chanel (30) Clubdag (6) Coco Chanel (31) Collie-Collie (4) Collie-Collie-shop (1) Collie-Collie.com (169) compagnie M. (1) creatief (64) Daisy (7) DaWanda (7) dieren (8) DIY (3) doop (1) Dusty-top (1) E-book (19) Elke dag een kastje (1) Elodie (16) Enora (3) epilepsie (1) Escher (1) familie (2) Farbenmix (69) Fashion Style (1) Fashion Trends (8) Feestdagen (10) Film (6) filmpje (5) foto-werkbeschrijving (3) foto's (31) fotocamera (3) fotoshoot (4) fournituren (27) Freebook (3) gala (1) galerie (4) Garderobe (1) garderobe - collectie (3) Garderobe capsule (3) gebreide stof (1) Geslaagd (1) gevoerde capuchon (3) gilet (3) give-away (26) Goede doel (2) google (1) gordeltje (2) Gratis patroon (1) Groepsknuffel (2) haken (20) Hamburger Liebe (2) Handwerken (2) Haute Couture (32) Heleentje (8) hemdje (1) herenkleding (1) herfst (3) herfst-/wintermode (1) Hilco (4) Homemade Mini Couture (7) hond (1) Huishouden (1) Huiswerkgroep (5) Huiswerkgroep FB (5) Imani (1) inetrnet (1) Inspiratie (1) interview (3) jarig (6) jas (15) jasje (25) je-weet-wel-tasje (1) jeweetweltasje (26) jongensmiddag (5) jurk (147) jurk Candy Cane (1) Jurk KnipMode 1/2017 model 24 (7) jurk model M18 (1) jurkje (5) jurkje Lena (7) jurkje Whiskers (7) kaduuk (1) kantjes en bandjes (10) kantoor (22) Kapsels (12) Katinka (1) KCW Kids Clothes Week (4) kerst (1) kinderfeestje (9) Kitschy Coo (1) kleding (1) kleuren (2) kleurenkaart (2) kleurkaart (1) Knip (82) KnipMode (9) Knippen (1) Knippie (3) knuffels (3) Kortingscode Collie-Collie.com (1) kraag op staander (1) kunst (1) kussen (4) Kyoko (2) La Maison Victor (15) La Maison Victor jan./feb. 2016 (1) La Maison Victor sept./okt. 2015 (1) La Maison Victor sept./okt. 2018 (1) lampion (2) lapjesdeken (20) laptop (2) LBD (1) legging (11) Linoleumsnede (1) Little Black Dress (1) LMC (1) LMV (15) LMV jan/feb 2016 (1) LMV nov./dec. 2018 (1) LMV sept./okt. 2015 (1) locker (2) London (2) Lora (1) louisa-dress (1) maattabel (2) maillot (1) make-up (15) materialen webwinkel (1) Maxi Dress (1) Me-time (1) meisjesmiddag (52) MeMadeMay (1) MeMadeMay 2019 (1) merklabels (3) Michael Miller (1) Mme Zsazsa Allemaal rokjes (7) mode (8) mode kleuren (1) Mode tijdschriften (1) modekleuren (1) modestylist (1) moederdag (3) Monny Schnitt (1) mouleren (2) mouwloos vest (2) mouwsplit met manchet (1) museum (1) muts (4) My Image (1) Naaidagboekje (1) naaidagje (5) naaidagje Hardinxveld-Giessendam (1) naaien (4) naaien-op-maat (1) naaiklusjes (8) naaimachine (22) Naaimachinehoes (1) naaipatroon (7) naaiprojecten (4) naaitechnieken (6) naaiweekend (5) Nadya (9) NewLook (1) NewLook 6000 (1) nieuw patroon (23) nieuwe start (1) Odilia (4) Off-shoulder blouse (2) Oilily (5) ontbijt (2) ontwerpen (9) oorwarmer (1) Op maat maken (1) op-maat - tip (1) Openbaar Vervoer (1) opruimen (9) Ottobre (12) oude spijkerbroeken (1) overslagvest (1) Pasen (1) Paspel (1) paspop (2) Patronen (1) patroon (14) patroon doormeten (1) patroonboek (1) patroonpapier (2) picknicken (1) planten (4) pleater (2) plooivoetje (2) poncho (3) poppen (1) poppenkleertjes (3) presentatie geven (1) Prijsvraag (2) proefkonijn maken (2) proefnaaien (2) punniken (1) Rachel (1) recykleren (7) retoucheren (1) review (60) review KnipMode (29) rimpel elastiek (1) rimpelen (1) Roberta (3) rok (84) Rokje (2) Rokje Alma Allerlieblichst (1) Rokje Kristy (1) Roma & Toska (1) Roos (3) S.W.A.P. (1) sancho (22) Saskia's keukentafel (3) schilderij (2) Schoenen (6) schoenendoosactie (1) school (18) shirt (30) shoppen (12) shoppen uit eigen kast (1) sieraden (6) Simplicity (3) sint maarten (2) Sinterklaas (6) sjaal (13) slaapkamer (17) slechthorend (2) sleuteltasje (1) smocken (11) Sofia (1) spijkerstof (1) sport (11) Star Pillow (1) stof (5) Stof voor durf-het-zelvers (1) stoffen (5) Stoffenkast (4) stoffenpakket (1) Stoffenspektakel (9) Stoffenspektakel 2018 (1) stofjes (63) strijken (2) Style Special (1) Syndroom van Asperger (5) tafelkleed (3) tanden (3) tas (9) The Skater Dress (1) Tilda (16) tips (10) Titus trui (4) top (3) topje (8) tricot (10) Trouwdag (3) Trui (17) tube-hemdje (1) Tube-topje (1) tuin (9) tuniek (3) Tutorial (11) Uitdaging (2) uitdaging Sancho (38) uitgaan (6) uitraderen (2) Unique (5) UWYH (17) vaderdag (1) vakantie (78) verbouwen (13) Verjaardag (47) verkleden (15) verknasteren (2) verven (9) vest (17) Voering (1) Vogue 8797 (1) voorbereiding naaidagje (2) webwinkel actie (1) webwinkels (10) werkplek (12) wikkelvest (2) Willemientje (8) wind- en waterdichte jas (1) winterjas (1) wol (1) Wonen (27) workshop (6) zelfgemaakt (1) Zelfgemaakte kleertjes Catharine Deweerdt (5) zelfmaakmode (1) ziek (10) zonder patroon (1) zonnetje (3) zwemdiploma (3)