vrijdag 28 februari 2014

Vampier van top tot teen...


Dit is het enige gedeelte van het patroon dat origineel is gebleven... Alleen iets ingenomen, want het patroon is voor volwassen dames... dus maatje 36 was het kleinst... en dan verkleinen richting maat 152... Gelukkig heeft Burda voor de lengte inkorten op het patroon mooie lijnen staan waar je het patroon op díe plek kan inkorten c.q. verlengen... Ideáál!!


Strálend!! Superblij is ze met het jurkje en overrok.


De zoom was in punten... en die is gewoon recht en behóórlijk kort. Bridget wilde namelijk een recht jurkje... dus... zij zegt... wij draaien... maar ze voelde wel even aan de zoom aan de achterkant hóe kort dat dan wel niet was, hahaha.


De mouwen zijn horizontaal doorgeknipt en op die plaats is de uitwaaierende mouw in een punt een kwartslag naar buiten gedraaid aan de mouw gezet. Waar normaal gesproken de mouw wordt dichtgestikt... is dat gedeelte nu opengehouden en aan de bovenkant in het zicht aan de mouw gezet. De losse flappen heb ik iets open gevouwen en met een steekje vastgezet. Dat is niet te zien, want eroverheen zit een sierbandje vastgenaaid.


Aan de rode voering... is een stuk rood kant gerimpeld, zodat dat nèt in de opening te zien is. Alle materialen had ik hèr en der in huis liggen. Ik ben dan ook een dag zoet geweest met van alles en nog wat verzamelen en bedenken en overleggen met Bridget voordat ik ook maar één knip in de stof zette.


De stof is licht doorschijnen en heeft een fluwelen opdruk. Het verwerkt super en blijft mooi in model, zelfs de zoom van de gigantische wijde buitenrok gaat niet zwalken... en dat heb ik bij diverse rekbare stofjes wel eens anders gezien. De jurk is gevoerd met knalrode dunne babyrib, iets korter dan het zwarte jurkje, want ik had er een piepklein restantje van.

De tule sierrand met lintbloemen heeft aan twee kanten een stuk extra tule... aan de onderkant heb ik het naar binnen gevouwen, maar aan de bovenkant heb ik het boven de halsrand uit laten steken. Vond ik wel een leuk effect. Het lijkt hier alsof het band minder zwart is, maar het is nèt zo zwart als de stof met fluweel.

Onzichtbaar onder die sierrand, zit twee keer een rondje rimpelelastiek op steekgrootte 4,5 gestikt. Ik heb de grote steek niet genomen omdat het véél gerimpeld moest worden, maar de voering is van babyrib en best wel stuggerig, dat rimpelt niet echt lekker. Ook al omdat er aan de binnenkant tussen die twee lagen een naadtoeslag verstopt zit. Dus de grote steek zorgt er voor, dat het tóch rimpelt... Niet veel, maar precies genoeg, zoals ik het hebben wilde.


Bridget heeft een paar weken haar nagels niet geknipt, zodat ze mooie lange nageltjes had. Gisteravond heeft ze alles netjes gevijld en ik heb er een paar laagjes bronskleurige nagellak op aangebracht. Weet je wel hoe vaak ik geroepen heb dat ze haar nagels moest knippen... tsjonge en elke keer dacht ik "O, nee ze kweekt ze voor carnaval".

De spinnenring heb ik 9 jaar !! geleden gekocht voor Kirsten toen zij zich verkleedde als Icy van de Winx Club. Toen hélemaal hot!! Ik heb toen de dvd stil gezet, zodat ik de wenkbrauwen van Icy kon natekenen en dat op Kirstens gezicht kon schilderen. Haar paardestaart had ik nèt als Icy met tig elastieken omwonden, zodat er een héél stuk recht omhoog stond... zoals de èchte Icy ook heeft! Ook had Kirsten toen appeltjesgroene plakwimpers met veertjes opgeplakt gekregen, een paar centimeter aan wimpers hè... ze fladderde nog nèt niet weg. O ja... en paarse plak nepnagels...


Rem had gisteravond nog even snel een scherp vampiergebitje gekocht, maar ook een panty, want een maillot, of legging... tsja, dat is natuurlijk niet ècht genoeg hè. Dus hij, vlak voordat hij thuis kwam uit zijn werk even de stad ingerend en dat even geregeld. Qua panty heeft hij gewoon de kleinste damesmaat genomen... Een èchte netpanty, die op school wat extra gaten erbij heeft gekregen, want de panty is niet zo geschikt om op de grond te zitten met je benen zijwaarts waardoor de rits van je laars in de panty blijft haken...


Nu bedacht ik me tijdens het bedenken van de outfit, dat ik wel een beetje héél veel stof overhad na het knippen van haar jurk. Ik had na het knippen van het korte jurkje riant 2,20 nog over had... dus.. bedacht ik om een dramatische overrok te maken die dan wapperend achter haar, de vampier, wappert als ze wegvlucht... hahaha.


De rok is ca. 88cm. Hij was 90cm, maar hij was nèt te lang, want ze deed haar stoere zwarte laarzen aan in plaats van haar hakjes. De bovenkant van de rok is 40cm breed en houdt even voorbij haar zij op. Ik heb er een stuk stof, zo breed als de stof zelf, van 20cm hoog, dubbelgevouwen aan de rokbanen vastgestikt. Ze kan kiezen om de ceintuur op haar rug of aan de zijkant te strikken, maar we waren het er allebei over eens dat aan de zijkant het mooist is.


Als je naar deze kiek kijkt, dan denk je vast hé... waar is de zwarte pruik met zwarte wenkbrauwen gebleven... Het bleek bij binnenkomst in de klas dat de rest compleet niet verkleed was... Of eigenlijk nóg niet... Naja zeg!! Dat vond Bridget een beetje jammer, maar omdat een pruik niet echt handig was, deed ze hem af... en dan met die zwarte wenkbrauwen werd dat een bezoekje aan de kraan met toiletpapier en poetsen maar... op goed geluk, want er hangen geen spiegels in het toilet... Maar de freule had goedgemikt, hahaha.


Bridget had mazzel dat ik vanochtend haar haren in de rondte had gevlochten waardoor haar haren na het afzetten van de pruik niet in een puinhoop veranderd, want pruiken nephaar en echt haar hebben in de winter nogal een statisch effect op elkaar.


Dat merkte we vanochtend ook, want een zwik weerbarstige plukjes en krulletjes haar kreeg ik ook niet blijven onder de pruik, dus die maar aangevallen met zwarte schmink en ook het driehoekje boven haar oor aan één kant is ondergeschilderd...


De overrok is zéér favoriet bij de freule, want zodra die af was had ze hem om haar middel vastgemaakt en was het zwieren, zwieren en zwieren geblazen...

En tijdens het nemen van deze kiekjes bleef de dame weer enthousiast zwieren, zwieren en zwieren.


Ze schiet af en toe in de lach als ik zeg "Ho, ho! In beeld blijven"...


Als ze de rok aan de buitenranden pakt en rondzwiert zie je hoe doorzichtig het stofje eigenlijk is, maar dat zie je alleen maar als je recht op de stof fotografeert...


Bridget draait, draait en draait... en ik probeer goed te timen en haar voeten ook op de kiek te krijgen... die combinatie is niet al te makkelijk, want als ik op het één let, let ik niet op het andere en heb ik prompt steeds haar rug gekiekt... Ik weet niet wat dat is hoor. Maar als ik persé haar van de voorkant gekiekt wil hebben, hebben ik steeds haar rug... Zo typisch is dat. Er zit natuurlijk een vertraging op mijn mobiel qua klik... en dan de èchte klik, maar op één of andere manier is de tijd daartussen, steeds anders en dat is afhankelijk van de hoeveelheid licht er binnenkomt... maar dat weet ik natuurlijk niet.

 

Deze is gelukt, omdat ik toevallig op tijd was...


Maar daarna... nee hoor ploef, mispoes! Wel leuk dat ik dan ieder geval wel leuk je duidelijk alle onderdelen van ceintuur, jurkje en overrok ziet.


Hier zie je goed dat de overrok aan het wapperen is. Precies zoals ik het had bedacht. Ik vind het ook beetje op een ouderwetse jurk lijken, maar dat is het als ze anders gedraaid staat totáál niet.


Flots! Knietjes zijn te zien en ook is te zien dat ze draaierig begint te worden, hahaha.


Ineens roept ze stoppend met draaien, terwijl ik nèt "klik" doe "Heb je nu genoeg draaikiekjes mama?". Ik grinnik "Zal toch wel!!" en bekijk even de foto's. Bridget kijkt even mee en ze vind dat ze goed in beeld is gebleven. Twee keer was ze half op de kiek... één keer was haar hoofd half verstopt buiten de rand en dat kwam door mezelf omdat ik ging verzitten en klik tegelijk deed... Ja dat werkt niet hè.


Dan worden er details gekiekt... die staan hier ergens bovenin. Daarna wil ze mooi op de kiek... en er komt een serieus snuitje tevoorschijn...

Sorry hoor... ik heb alle foto's gewoon neergepoot, hahaha.


Langzaam komt er een glimlach bij...


En nog een kiekje...


Tussen de middag heb ik haar make-up weer bijgewerkt. Moest wel snel, snel, snel, want ja... er moeten ook nog boterhammen gegeten worden. Ik smeer haar gezicht nu niet onder het witspul, want ze zoveel scheelt dat niet met haar eigen huidje.


De ontbrekende oorbel werd er even erbij gehaald, want ze had er maar ééntje in, aan de kant waar de vlecht zat ontbrak de oorbel, want het haakte gigantisch in die pruik hadden we gisteravond gemerkt bij het uitproberen van dat gevaarte.


Na de foto's wilde de freule nog even wat extra's aanbrengen en dat was de èchte vampierenlook die ze wel eens gezien heeftt als ze samen met Kirsten naar The Twillight Saga kijkt. Qua leeftijd heeft ze wel even moeten soebatten, want ze valt qua leeftijd er net onder... maar poeh... vooruit. Het is soms lastig om dat te schiften (omdat het in eerste instantie niet opvalt) als er via Netflix of dvd's dit soort films en series door oudere broer en zus wordt gekeken in het weekend... Want soms heb je het niet eens door, lijkt het een gewone highschool film en dan ineens rent er een vampier door het beeld... Ik google soms héél wat af om te checken...


Ze gaat enthousiast met mijn lippenstift aan de gang die volgens de reclame 24 uur blijft zitten... Eerst de rode vloeibare lippenstift... klieder, klieder, klieder.


Dan even laten drogen en dan kan de stick erover heen gehaald worden, zodat het trekkerige weggaat en het goed blijft zitten...


Dan is het al weer tijd om naar school te gaan en dan wordt de cape die ik gemaakt heb voor Ramon... Volgens mij is die wel van ruim 11 jaar geleden toen hij Dracula was met carnaval. De cape is nog steeds als nieuw, terwijl het gigantisch veel gedragen is, want om je er in te rollen in bed of als je ziek bent is wel zó heerlijk, want het stofje van zachte velours is heerlijk zacht!


 Daar gaat Bridget de vampierin!... Zou ze op weg zijn naar school...?


... of op de vlucht zijn voor wat anders, hahaha...

5 opmerkingen:

 1. wauw, wat maak je toch een prachtige dingen en wat ziet ze er super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een megaklus moet dit geweest zijn,echt prachtig! Hoe krijg je het weer bij elkaar gezocht en bedacht! Complimenten.

  Gr. uit de polder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fantastische outfit heb je bij elkaar bedacht. Ze ziet er prachtig uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi
  wauw wat een gave outfit.
  het staat u dochter heel leuk.
  de panty laarzen staan u dochter ook heel leuk.
  mvg manuela

  BeantwoordenVerwijderen

Labels

Aanpassingen (1) ABC (2) accessoire (3) afwerken (1) algemeen (2) Allerlieblichst (1) ALV Sancho (2) Amy-Lynn (8) applicatie (3) auto (5) Award (11) baby (2) Babydoll/nachtjama/nachtpon/pyjama (18) bakken (12) Barbel (6) baret (4) bloemen (3) blouse (16) bodywarmer (2) Boek (2) boeken (13) bolero vestje (2) borduren (7) borduurrandjes (4) breien (21) brocante (10) broek (13) Broek-op-maat (1) Burda (76) cadeau (14) cape (2) carnaval (13) Clubdag (6) Coco Chanel (1) Collie-Collie (5) Collie-Collie-shop (1) Collie-Collie.com (169) compagnie M. (1) creatief (64) Daisy (7) DaWanda (7) dieren (8) DIY (3) doop (1) Dusty-top (1) E-book (19) Elodie (16) Enora (3) epilepsie (1) Escher (1) familie (2) Farbenmix (68) Feestdagen (10) Film (6) filmpje (5) foto-werkbeschrijving (3) foto's (31) fotocamera (3) fotoshoot (4) fournituren (27) Freebook (3) gala (1) galerie (4) garderobe - collectie (3) Garderobe capsule (2) Geslaagd (1) gilet (3) give-away (26) Goede doel (2) google (1) gordeltje (2) Gratis patroon (1) Groepsknuffel (2) haken (20) Hamburger Liebe (2) Handwerken (2) Haute Couture (2) Heleentje (8) herenkleding (1) herfst (3) Hilco (4) Homemade Mini Couture (7) hond (1) Imani (1) inetrnet (1) Inspiratie (1) interview (3) jarig (6) jas (14) jasje (25) jeweetweltasje (26) jongensmiddag (5) jurk (137) jurk Candy Cane (1) jurkje (4) jurkje Lena (7) jurkje Whiskers (7) kaduuk (1) kantjes en bandjes (10) kantoor (22) Kapsels (12) Katinka (1) KCW Kids Clothes Week (4) kerst (1) kinderfeestje (9) Kitschy Coo (1) kleding (1) kleurkaart (1) Knip (76) KnipMode (1) Knippie (3) knuffels (3) Kortingscode Collie-Collie.com (1) kraag op staander (1) kunst (1) kussen (4) Kyoko (2) La Maison Victor (3) lampion (2) lapjesdeken (20) laptop (2) legging (11) Linoleumsnede (1) LMV (4) locker (2) London (2) louisa-dress (1) maattabel (2) maillot (1) make-up (15) materialen webwinkel (1) Maxi Dress (1) Me-time (1) meisjesmiddag (52) merklabels (3) Michael Miller (1) Mme Zsazsa Allemaal rokjes (7) mode (6) Mode tijdschriften (1) modestylist (1) moederdag (3) Monny Schnitt (1) mouleren (2) mouwsplit met manchet (1) museum (1) muts (4) naaidagje (2) naaien (4) naaiklusjes (8) naaimachine (22) naaipatroon (6) naaiprojecten (4) naaitechnieken (3) naaiweekend (4) Nadya (8) nieuw patroon (23) nieuwe start (1) Odilia (4) Oilily (5) ontbijt (2) ontwerpen (8) oorwarmer (1) op-maat - tip (1) Openbaar Vervoer (1) opruimen (9) Ottobre (12) overslagvest (1) Pasen (1) Paspel (1) paspop (2) patroon (13) patroonboek (1) patroonpapier (2) picknicken (1) planten (4) pleater (2) plooivoetje (2) poncho (3) poppen (1) poppenkleertjes (3) presentatie geven (1) Prijsvraag (2) proefkonijn maken (2) proefnaaien (2) punniken (1) recykleren (6) review (60) rimpel elastiek (1) rimpelen (1) Roberta (3) rok (84) Rokje Alma Allerlieblichst (1) Roma & Toska (1) Roos (3) S.W.A.P. (1) sancho (19) Saskia's keukentafel (3) schilderij (2) Schoenen (6) schoenendoosactie (1) school (18) shirt (29) shoppen (12) shoppen uit eigen kast (1) sieraden (6) Simplicity (3) sint maarten (2) Sinterklaas (6) sjaal (12) slaapkamer (17) slechthorend (2) sleuteltasje (1) smocken (11) sport (11) Star Pillow (1) stof (5) Stof voor durf-het-zelvers (1) stoffen (1) stoffenpakket (1) Stoffenspektakel (7) stofjes (63) strijken (2) Style Special (1) Syndroom van Asperger (5) tafelkleed (3) tanden (3) tas (9) The Skater Dress (1) Tilda (16) tips (10) top (2) topje (8) tricot (10) Trouwdag (3) tuin (9) tuniek (3) Tutorial (9) uitdaging Sancho (37) uitgaan (6) Unique (5) UWYH (17) vaderdag (1) vakantie (78) verbouwen (13) Verjaardag (47) verkleden (15) verknasteren (2) verven (9) vest (3) webwinkel actie (1) webwinkels (10) werkplek (12) wikkelvest (2) Willemientje (8) wol (1) Wonen (26) workshop (6) zelfgemaakt (1) Zelfgemaakte kleertjes Catharine Deweerdt (5) zelfmaakmode (1) ziek (10) zonder patroon (1) zonnetje (3) zwemdiploma (3)