zaterdag 20 april 2013

ALV van Sancho, vlakbij de lapjesmarkt in Utrecht


Vandaag was mijn eerste ALV (Algemene Leden Vergadering) van Sancho. Het werd gehouden vlakbij de lapjesmarkt in Utrecht, en aangezien de vergadering pas 's middags was, werd er ijverig geshopt in de ochtend door de dames.

Helaas konden Eva en ik niet 's ochtends shoppen (dat hadden we van te voren al een beetje gecompenseerd door naar het Stoffenspektakel in Gouda te gaan (ik 's ochtends en Eva 's middags, zodat de verkopers het niet al té druk kregen, hahaha). Bij Eva ging vanochtend namelijk om half zeven al de wekker, bij ons om kwart voor zeven, want onze jongste dochters hadden om 09:00 uur een hockeywedstrijd en moesten om 07:50 uur verzamelen!! Ik had mazzel want Rem ging met Bridget mee, maar Eva had de beurt om te rijden, dus die was ècht ingepland door het team.

Ik kon het 's ochtends nog redelijk rustig aan doen (wassen draaien, voorwerken voor de meivakantie), de boel in de woonkamer gladstrijken voor de vervroegde verjaardag van Kirsten die morgen gevierd wordt (is in de meivakantie jarig, maar ja dan moet je wel in Nederland zijn!). Tussendoor kwam er ook nog iemand een pakketje ophalen en ik keek geregeld op mijn mobiel of er een sms-je kwam of er vertraging was met de wedstrijd, want dan zou ik later naar het station rijden... tap, tap, tap. Wat wordt je daar onrustig van zeg... beetje keutelen hier en daar, tas vullen met de uitdraai van ALV, mobiel (na het kijken steeds weer zéker weten in de tas ploffen), flesje water, pennetje want er zouen bestuursleden gestemd worden, zakdoekjes, doosjes en batterijtjes voor mijn gehoorapparaten, lipgloss en dat soort nonsens in de tas geploft. Had nogal een riante bij me i.v.m. dat mapje met de notulen, hahaha, dat ding paste niet in mijn normale tas, dan maar een shopper mee, maar helemaal leeg is ook zo stom hè.

Ik zou tien voor half twaalf zorgen dat ik bij het station in Goverwelle zou staan, want we (Eva en ik) namen dan de trein van effe voor half twaalf... Ik moest nog even geld tappen, voor "je weet maar nooit" en stapte effe elf uur in de tuut richting geldautomaat... en daarna stiefelde ik door naar het Station in Goverwelle. Daar aangekomen, checkte ik wéér de sms en zag dat Rem gebeld had (natúúrlijk de hele ochtend niet, maar wel als ik flappen aan het tappen ben!). Het blijkt dat het iets uitloopt en dat ik een half uur later kan vertrekken... maar eh... ik ben er al! Rem schiet in de lach... Ach, ik vermaak me wel, ik heb nu zo'n techno-super-mobiel (waar ik de helft niet van snap, maar gelukkig bijt 'ie niet dus ik kom er wel achter).

Na een boodschappenlijstje naar Rem te hebben gemaild... had 'ie gevraagd en was ik thuis vergeten te doen. Nog even Fancy te hebben gekeken en op Pinterest neuzen, was het wel tijd om eens uit de tuut te stappen, want inmiddels is het tien voor twaalf. Ik sta lekker in het zonnetje, maar de wind is klappertandend koud, maakt niet uit, zonnebril op en je merkt niets, hahaha. Even later komt Eva aanfietsen en lopen we onder het spoor door en stappen tien tellen later in de trein. Ik kijk verbaasd om me heen, gôh, wel een ander exemplaar als waar ik vroeger mee naar Den Haag reed... Dat was een rammelbak, met rode stijve bankjes en zo'n tafeltje met ingebouwde asbak er in... Ja, zó lang geleden, uit de asbakkentijd dus. Nu is er een beeldscherm die je verteld waar je bent, hoe hard de trein gaat, waar de trein heen gaat en hoe warm/koud het buiten is. Tis maar dat je het weet!

In Utrecht aangekomen, weet Eva gelukkig redelijk de weg in Hoog Catharijne want ook daar ben ik al héél lang niet geweest (1986 of zoiets). We moeten de uitgang van de HEMA hebben en we lopen er bijna voorbij, maar Eva ziet in haar rechterooghoek ineens die rode letters en hup naar rechts... Eva pakt inmiddels haar uitgeprintte plattegrondje voor de route, ik heb wel een app door Rem laten zetten op mijn mobiel, maar ik denk dat zo'n klein papiertje handiger is (?). Niet lang daarna lopen we buiten en komen we in een soort van bouwput, mán wat zijn ze hier allemaal aan het doen. Iedergeval héél breed en héél diep!! We lopen en zien de Dom al staan. We weten ieder geval welke richting we op moeten en Eva checkt haar pampiertje voor de straatnaam... Steeds bij elke hoek wordt dat even gecheckt en ik ben druk bezig mijn hakken in het midden van de straatstenen te zetten, want het lijkt de markt in Gouda wel!

Uiteindelijk gaan we onder een poort door en zien we de ingang. Er staat keurig een bord waar we moeten wezen en strak effe kwart voor één lopen we de zaal in. Er zijn al héél wat mensen en héél wat plastic tassen met stofjes en er wordt een rood rozenstofje getoond door Aline. Ik herken her en der wat gezichten en dat vind ik wel relaxt hoor (ja toch!!).

Even later krijgen we een naamspeldje, da's altijd makkelijk. Ik moet toch ooit wat meer namen onthouden dan ik nu doe toch? Maar Aline heb ik goed hoor (ik heb het gecheckt en ik heb het goed onthouden, hahaha). Na een zwik minuutjes wordt er geroepen dat we ons richting de lunch kunnen begeven en lekker broodjes kunnen smeren. Het duurt even, maar ineens is iedereen aan het eten en zit iedereen op een hoge krukstoel of aan een tafel in de kring al kwebbelend te eten. Ik heb lekker twee bollen op, één met kaas en één met rosbief. Ook een plons thee gepakt. Lekker.

Ineens is iedereen klaar met eten en gaan we richting de tafels die in een kring zijn opgesteld (vierkante kring welliswaar, maar het is een kring). Ik loop samen met Eva een beetje richting het Bestuur, ik heb wel gehoorapparaten in, want ik vermoed dat dat wel nodig is qua ruimte (stemmen vallen een beetje dood in zo'n grote ruimte), als ik het met die dingen niet goed hoor, dan lukt het met liplezen wel om het op te vangen. Uiteindelijk heb ik het best wel goed kunnen verstaan. We hobbelen de Agenda door en er zijn leuke nieuwe ontwikkelingen op Sancho.

Je kunt tegenwoordig in de vitrine ook 1 foto plaatsen die direct op Sancho zelf te zien is, dat was vroeger ook, was even weg en is weer terug. Iets met "img][img" daartussen de url die je anders tussen de "[url=http://3.bp.blogspot.com/-ekANDfMU91Q/UWBf4o5YAAI/AAAAAAAAPzU/sm2s0G8yjf4/s1600/338+Jurkje+lena+13.jpg ]jurkje [url]" neerpoot! Maar dit is alléén voor "De vitrine" hè!!

Ook is er iets leuks in samenwerking met Naaipatronen.nl. Elke maand worden er 3 personen geloot die zich hebben aangemeld om een patroon X te naaien. Dat patroon moet in die maand worden gemaakt en dan moet je daarna een review tikkelateuren over het patroon. Voordat je je inschrijft is het wel bekend welk genre het patroon is... mannenmode, kindermode meisje, kindermode jongen, damesmode, tienermode... etc. (geen bruidsmode hoor!!). 

En dan is ineens de vergadering klaar en gaan we pauze houden. Even lekker wat drinken, fris, thee of koffie. Ook komen er schaaltjes met lekkers voorbij... diverse keren zelfs, mjammie!! Ik biets een wit chocladedingetje, een puntje boterkoek en nog een of ander verpakt chocoladedingetje (geen idee wat, maar het is lekker).

Iedereen staat lekker bij een groepje te kwebbelen, maakt niet uit of je ze kent of niet. Dat weet je soms eigenlijk ook niet eens zeker, want sommige blogs/Fotoalbum is dusdanig gekiekt dat het niet herkenbaar is wie de maakster is... dus eh... surprise, surprise!! Maar we kwebbelen een heel eind weg. Ik kwebbel met een aantal dames over de boeken Zelfgemaakte Kleertjes, Stof voor durf-het-zelvers en Homemade Mini Couture, over eigenwijze lockers die soms ergens in snijden wat niet de bedoeling is (Rietje had haar shirt aan waar ze op sublieme wijze een foutje heeft hersteld en er een schitterende applicatie op heeft gemaakt. Zonder dat foutje was er geen sublieme applicatie geweest!). 

Even later... ja... er komt nog meer. Krijgen we een presentatie van een fotografe Kim van der Zwan hoe je nu je kleding het mooist op de kiek kunt krijgen. Wat belangrijk is, waar je op moet letten. Dat licht héél belangrijk is, zeg maar het allerbelangrijkste om een goede foto te bakken. Dat het opruimen van je kamer héél handig is, maar dat een bezem pakken en het efkes de andere kant van de kamer opschuiven natuurlijk ook een optie is, als het maar een egale achtergrond oplevert. Ook dat je met Picasa 3 wonderen kunt verrichten om van een donkere kiek een zomerse foto te maken. Ook tips dat je bijv. je kind (net als bij de Nanny op televisie) op dezelfde ooghoogte moet kieken... dus... fototoestel op ongeveer dezelfde hoogte houden als het koppie van je spruit. Anders heb je kabouters op korte pootjes in plaats van je kind dat juist zo ijverig de lucht in is geschoten. Ook dat de flitser rampzalige foto's oplevert met veel schaduw en fletse kleuren. Hoewel ikzelf de flitser wel eens gebruik (als het schemerig weer of 's avonds is), maar dan een wit stuk karton onder mijn flitser hou (schuin) en dan flits via het witte karton, naar het palfond en dan zacht licht verspreid op mijn "werkstuk". Je krijgt natuurlijk niet de heldere kleuren van overdag, maar ook niet de witte flitsgezichten met een verbleekte kleur aan kleding eronder op een geheel donkere achtergrond.

Tsja... ook dat is ineens weer voorbij. Na ons naamplaatje te hebben ingeleverd en iedereen een fijn weekend te hebben gewenst en gedag te hebben gezegd (ook wordt er "Tot de clubdag" geroepen), gaan we onze jassen pakken en er gaan nog meer dames gelijk mee. Eva wil graag de trein van vijf uur pakken, want het is best een lange dag om vanaf half zeven 's ochtends rond te springen. We lopen met nog meer dames op en iedereen gaat wel een ander perron op. Wij moeten naar perron 18 en zien de trein al klaar staan. Hup erin en plof we zitten, hè, hè.... Ineens zijn we allebei moe, maar niet te moe om te kwebbelen, dus dat doen we ook. Over onze stoffenbuit afgelopen dinsdag, over de hockeywedstrijd vandaag van onze jongste en over onze zomerjassen voor onze dochters die we af zitten te Kíjken, zodat we aan een lapje kunnen beginnen van de net gekochte aanwinsten. 

6 opmerkingen:

 1. Dat klinkt heel gezellig! En ik moet grijnzen om het 'toeval' dat er net een stofjesmarkt is als een naaiclub samenkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt in elk geval niet als een saaie vergadering, als ik je verslag zo lees.

  Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt erg gezellig...leuk om lezen ;-)
  en absoluut niet eng (zou ik wel denken/voelen als ik de eerste keer op zo'n bijeenkomst ben).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goh een leuke dag met een leuke vriendin altijd lol gisteren heel de dag zitten naaien voor school kom ter ontsekking dat ik 1 knopenbies niet in spiegelbeel heb geknipt dju ik hoop dat het er nog uit kan van de lapjes het is bloemetjes en rimpeltjes dus zien is het niet maar weten dat je het verkeert hebt gedaan sevens naar school vragen of ik mijn a lijn kleedje thuis mag uitteken dan kan ik sneller naar huis geen babysit voor woef klinkt stom maar 4u da lukt maar langer echt nie in het hok n ik vindt da zielig dus snel nar schoolmorgen voort naaien ik hoop nog wat spullen te naaien voor onze vakantie in zeeland mssn ijdele hoop maar raar maar waar maar jij geeft een mens hoop en steun doordie menselijke berichten nu ga ik man wekken boot moet nog van auto dochter aankleden en weg sta altijd in file is helemaal in berchem en ik zit tegen ned grens dus een halfuur mag je toch rekenen vrijdag naar spoed geweest 2de zoon duim gebroken op sportdag je ziet het is overal iets een fijne dag ik ga de patroontjes elodie willemientje en nadya bestellen ik hoop dat het gaat lukken anders bn jij mijn hulplijn als dat mag veel liefs liesbet uit antwerpen

  BeantwoordenVerwijderen

Labels

Aanpassingen (2) ABC (2) accessoire (3) afwerken (1) algemeen (2) Allerlieblichst (1) ALV Sancho (2) Amy-Lynn (8) applicatie (3) auto (5) Award (11) baby (2) Babydoll/nachtjama/nachtpon/pyjama (18) bakken (12) Barbel (6) baret (4) Bjorn trui (4) bloemen (3) blouse (18) bodywarmer (2) Boek (2) boeken (13) bolero vestje (2) borduren (7) borduurrandjes (4) breien (21) brocante (10) broek (15) Broek-op-maat (1) Broekpak (1) Burda (89) Burda 2019 (2) Burda juni (2) Burda juni 2019 (2) BurdaStyle (3) cadeau (14) cape (2) capuchon (3) carnaval (13) Chanel (30) Clubdag (6) Coco Chanel (31) Collie-Collie (4) Collie-Collie-shop (1) Collie-Collie.com (169) compagnie M. (1) creatief (64) Daisy (7) DaWanda (7) dieren (8) DIY (3) doop (1) Dusty-top (1) E-book (19) Elke dag een kastje (1) Elodie (16) Enora (3) epilepsie (1) Escher (1) familie (2) Farbenmix (69) Fashion Style (1) Fashion Trends (8) Feestdagen (10) Film (6) filmpje (5) foto-werkbeschrijving (3) foto's (31) fotocamera (3) fotoshoot (4) fournituren (27) Freebook (3) gala (1) galerie (4) Garderobe (1) garderobe - collectie (3) Garderobe capsule (3) gebreide stof (1) Geslaagd (1) gevoerde capuchon (3) gilet (3) give-away (26) Goede doel (2) google (1) gordeltje (2) Gratis patroon (1) Groepsknuffel (2) haken (20) Hamburger Liebe (2) Handwerken (2) Haute Couture (32) Heleentje (8) hemdje (1) herenkleding (1) herfst (3) herfst-/wintermode (1) Hilco (4) Homemade Mini Couture (7) hond (1) Huishouden (1) Huiswerkgroep (5) Huiswerkgroep FB (5) Imani (1) inetrnet (1) Inspiratie (1) interview (3) jarig (6) jas (15) jasje (25) je-weet-wel-tasje (1) jeweetweltasje (26) jongensmiddag (5) jurk (147) jurk Candy Cane (1) Jurk KnipMode 1/2017 model 24 (7) jurk model M18 (1) jurkje (5) jurkje Lena (7) jurkje Whiskers (7) kaduuk (1) kantjes en bandjes (10) kantoor (22) Kapsels (12) Katinka (1) KCW Kids Clothes Week (4) kerst (1) kinderfeestje (9) Kitschy Coo (1) kleding (1) kleuren (2) kleurenkaart (2) kleurkaart (1) Knip (82) KnipMode (9) Knippen (1) Knippie (3) knuffels (3) Kortingscode Collie-Collie.com (1) kraag op staander (1) kunst (1) kussen (4) Kyoko (2) La Maison Victor (15) La Maison Victor jan./feb. 2016 (1) La Maison Victor sept./okt. 2015 (1) La Maison Victor sept./okt. 2018 (1) lampion (2) lapjesdeken (20) laptop (2) LBD (1) legging (11) Linoleumsnede (1) Little Black Dress (1) LMC (1) LMV (15) LMV jan/feb 2016 (1) LMV nov./dec. 2018 (1) LMV sept./okt. 2015 (1) locker (2) London (2) Lora (1) louisa-dress (1) maattabel (2) maillot (1) make-up (15) materialen webwinkel (1) Maxi Dress (1) Me-time (1) meisjesmiddag (52) MeMadeMay (1) MeMadeMay 2019 (1) merklabels (3) Michael Miller (1) Mme Zsazsa Allemaal rokjes (7) mode (8) mode kleuren (1) Mode tijdschriften (1) modekleuren (1) modestylist (1) moederdag (3) Monny Schnitt (1) mouleren (2) mouwloos vest (2) mouwsplit met manchet (1) museum (1) muts (4) My Image (1) Naaidagboekje (1) naaidagje (5) naaidagje Hardinxveld-Giessendam (1) naaien (4) naaien-op-maat (1) naaiklusjes (8) naaimachine (22) Naaimachinehoes (1) naaipatroon (7) naaiprojecten (4) naaitechnieken (6) naaiweekend (5) Nadya (9) NewLook (1) NewLook 6000 (1) nieuw patroon (23) nieuwe start (1) Odilia (4) Off-shoulder blouse (2) Oilily (5) ontbijt (2) ontwerpen (9) oorwarmer (1) Op maat maken (1) op-maat - tip (1) Openbaar Vervoer (1) opruimen (9) Ottobre (12) oude spijkerbroeken (1) overslagvest (1) Pasen (1) Paspel (1) paspop (2) Patronen (1) patroon (14) patroon doormeten (1) patroonboek (1) patroonpapier (2) picknicken (1) planten (4) pleater (2) plooivoetje (2) poncho (3) poppen (1) poppenkleertjes (3) presentatie geven (1) Prijsvraag (2) proefkonijn maken (2) proefnaaien (2) punniken (1) Rachel (1) recykleren (7) retoucheren (1) review (60) review KnipMode (29) rimpel elastiek (1) rimpelen (1) Roberta (3) rok (84) Rokje (2) Rokje Alma Allerlieblichst (1) Rokje Kristy (1) Roma & Toska (1) Roos (3) S.W.A.P. (1) sancho (22) Saskia's keukentafel (3) schilderij (2) Schoenen (6) schoenendoosactie (1) school (18) shirt (30) shoppen (12) shoppen uit eigen kast (1) sieraden (6) Simplicity (3) sint maarten (2) Sinterklaas (6) sjaal (13) slaapkamer (17) slechthorend (2) sleuteltasje (1) smocken (11) Sofia (1) spijkerstof (1) sport (11) Star Pillow (1) stof (5) Stof voor durf-het-zelvers (1) stoffen (5) Stoffenkast (4) stoffenpakket (1) Stoffenspektakel (9) Stoffenspektakel 2018 (1) stofjes (63) strijken (2) Style Special (1) Syndroom van Asperger (5) tafelkleed (3) tanden (3) tas (9) The Skater Dress (1) Tilda (16) tips (10) Titus trui (4) top (3) topje (8) tricot (10) Trouwdag (3) Trui (17) tube-hemdje (1) Tube-topje (1) tuin (9) tuniek (3) Tutorial (11) Uitdaging (2) uitdaging Sancho (38) uitgaan (6) uitraderen (2) Unique (5) UWYH (17) vaderdag (1) vakantie (78) verbouwen (13) Verjaardag (47) verkleden (15) verknasteren (2) verven (9) vest (17) Voering (1) Vogue 8797 (1) voorbereiding naaidagje (2) webwinkel actie (1) webwinkels (10) werkplek (12) wikkelvest (2) Willemientje (8) wind- en waterdichte jas (1) winterjas (1) wol (1) Wonen (27) workshop (6) zelfgemaakt (1) Zelfgemaakte kleertjes Catharine Deweerdt (5) zelfmaakmode (1) ziek (10) zonder patroon (1) zonnetje (3) zwemdiploma (3)